Într-un proces de slăbire, mulți oameni decid să reducă zahărul din dieta lor. Cu toate acestea, pofta de ciocolată poate apărea după câteva săptămâni de restricții alimentare și provoacă frustrare. Însă, deși te-ar putea surprinde, ciocolata te poate ajuta să slăbești! Cum? Alegând ciocolată neagră, bogată în cacao, pe care să o mănânci cu moderație.
Ce altceva mai face ciocolata:
1. Taie pofta de alimente dulci, sărate și grase
Pofta alimentară se poate datora unei nevoi fiziologice sau psihologice. Potrivit lui Laurence Haurat, psiholog și nutriționist, pofta de dulce, sărat sau de alimente grase poate dezvălui un deficit de nutrienți sau micronutrienți. Astfel, persoana poate simți un impuls foarte puternic pentru un anumit aliment. Uneori, un deficit de magneziu te poate face să poftești la zahăr. Cu toate acestea, câteva pătrățele de ciocolată neagră pot fi suficiente pentru a umple acest gol.
2. Reglează pofta de mâncare
Ciocolata neagră (cu 70% cacao) are un gust amar, ce o diferențiază de ciocolata cu lapte. Potrivit unui studiu științific, ciocolata neagră poate reduce pofta de dulce, deoarece permite creierului să perceapă semnalul de sațietate mai repede. Conținând proteine, fier, magneziu, fosfor, zinc, cupru și vitaminele B1, B2, B6, B9 și B12, acest aliment este foarte hrănitor, permițându-ți să te saturi mai repede.
3. Ameliorează inflamația
Ciocolata neagră este bogată în flavonoide, după cum indică nutriționistul Hélène Baribeau. Flavonoidele sunt substanțe antioxidante care au multe virtuți, inclusiv prevenirea hipertensiunii, diabetului și a bolilor cardiovasculare. În plus, un studiu arată că flavonoidele prezente în cacao au proprietăți antiinflamatorii și ajută la prevenirea diferitelor patologii cronice care provoacă inflamații în organism.
Citește continuarea pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News