Facem tot posibilul pentru a ne umple viața în așa fel încât să fie valoroasă. Acest lucru este posibil găsind locul de muncă perfect, marea noastră dragoste, prietenii buni sau un hobby preferat. Chiar dacă ați găsit toate acestea, poate fi totuși dificil să fiți cu adevărat fericiți.
Fericirea necesită mai mult decât performanțe în diferite domenii ale vieții. De asemenea, trebuie să fii pozitiv în viață. Dar cum faci asta exact?
1. Trăiește sănătos - Potrivit unui studiu, viața sănătoasă este baza unei vieți pozitive. Dacă ai grijă de corpul tău, mintea ta se va simți și mai bine. În plus, o dietă sănătoasă, o mulțime de exerciții fizice, a te plimba în aer liber oferă, de asemenea, energie pozitivă. Într-o viață sănătoasă, vă puteți gândi, de asemenea, să găsiți un echilibru bun între muncă și relaxare. Ascultați-vă cu atenție. Știi cel mai bine ce poți face. Faceți o pauză și relaxați-vă la momentele potrivite.
2. Fii realist - Nimeni nu experimentează numai lucruri pozitive în viață. Fiind realist, vă asigurați că vă pregătiți pentru momentele mai puțin plăcute. Așadar, veți vedea aceste momente mai puțin ca lucruri care vi se întâmplă (brusc), dar știți că viața constă în mișcări ale undelor cu urcări și coborâșuri. Apoi iei totul așa cum este și îl poți accepta mai ușor.
3. Vedeți momentele dificile ca pe o provocare - Există oameni care cred că sunt singurii care au ghinion. Acest lucru nu este adevărat. Din acest motiv, este inutil să fii atent la întrebarea „De ce mi se întâmplă asta mie?” Acest lucru te face victimă. Se întâmplă să treceți și prin momente dificile, dar modul în care răspundeți la ele depinde în totalitate de dvs. Este bine să te gândești la sentimentul tău (negativ). Dar trebuie să-ți spui și tu la un moment dat: „Mă duc din nou la asta”. Apoi cauți o soluție, cu sau fără ajutorul altora. Dacă luați această provocare, veți învăța din ea și veți ieși. În cele din urmă, te simți puternic.
4. Cântă, dansează și ascultă muzică veselă- Muzica veselă poate pune oamenii într-o dispoziție pozitivă. Poți asculta, dansa sau cânta. Dacă ești deja foarte fericit, cântatul te poate face și mai fericit. Muzica te poate înveseli și când lucrurile merg prost.
5. Focusați-vă pe prezent - Fiind prezenți cu adevărat aici și acum, simțiți mai mult despre ceea ce faceți în acest moment sau despre ceea ce este în jurul vostru. Drept urmare, vă bucurați, de asemenea, de toate acele lucruri, cum ar fi mâncarea, mirosul gelului de duș, sunetele animalelor, un sărut de la persoana iubită sau culcat în pat. De asemenea, vă asigură că sunteți mai puțin ocupat să gândiți. Gândirea poate fi utilă, dar gândurile noastre ne fac adesea să ne simțim stresați, anxioși, nervoși sau tristi. Acest lucru se datorează faptului că, de exemplu, suntem prea ocupați cu planificarea, să ne gândim la ce poate merge prost, să fim dezamăgiți de ceva din trecut sau să ne îngrijorăm cu privire la viitor. Dacă facem acest lucru mai puțin, există mai mult spațiu pentru plăcerea din prezent.
6. Stai cu oameni cu minte pozitivă - Prindeți conștient sau inconștient starea de spirit a oamenilor din jurul vostru. Nimeni nu este mulțumit de oamenii care se plâng mult. Este nevoie de energie pentru a le auzi poveștile și probabil că te surprinzi fără să le asculți cu atenție. Este posibil ca nici măcar să nu vă simțiți bine să vă întâlniți cu un prieten cu minte negativă.
7. Fă ceea ce îți place- Dacă te compari continuu cu ceilalți, acest lucru nu te va face fericit. De obicei, oamenii se compară în detrimentul lor. În principal, vedeți lucrurile care sunt mai frumoase, mai distractive și mai bune la alții. De fapt, poate doriți să încercați tot ce puteți la ceva, pentru că doriți să depășiți pe altcineva. Este o pierdere de timp și energie. Concentrează-te mai degrabă la ceea ce ești bun sau la ceea ce ai vrea să înveți în viața ta. Asta dă încredere. Acesta poate fi orice: un hobby, a fi cu alții, un studiu sau un loc de muncă. Faceți câte lucruri doriți în viața voastră. Îți trăiești viața o singură dată. Fă-o bine: urmează-ți visele.
8. Iubește oamenii din jurul tău- Fii atent cu ei. Nu vă așteptați prea mult de la alții, dar mai ales dați-le: cărți, cadouri, complimente, o ureche ascultătoare, o îmbrățișare sau un sărut mare. A dărui îți dă energie. Alții vor avea tendința de a vă oferi același spate. Și asta îți oferă relații bune, ceea ce te face bineînțeles și mai fericit.
9. Fii recunoscător - Vă puteți gândi la ceea ce nu aveți în viața voastră. Dar poți fi, de asemenea, fericit cu ceea ce ai și să fii recunoscător pentru asta. Adesea oamenii își dau seama doar când li s-a întâmplat ceva rău, cât de prețios era ceva. Când ești bolnav, îți dai seama cât de bine a fost să fii sănătos.
10. Râzi și bucură-te - Acestea sunt cuvintele psihologului Carl Jung: „Lumea noastră exterioară formează o oglindă valoroasă (de râs) pentru lumea noastră interioară și ne atinge conștiința și sufletul”. Bucură-te de lumea exterioară și zâmbește vieții, apoi vei face asta și în interior. Râzând, îi faci pe ceilalți fericiți, ceea ce te face să te simți și mai fericit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News