Durerile articulare pot fi remediate cu ajutorul alimentației. Află care sunt cele 10 superalimente care nu trebuie să își lipsească din meniul zilnic.
Artrita este o afecțiune comună ce implică o inflamație la nivelul articulațiilor. Artrita, în funcție de tip, provoacă durere și deteriorarea articulațiilor, oaselor și altor părți ale corpului.
Durerile articulare sunt determinate de înaintarea în vârstă, de slăbirea mobilității articulațiilor, dar și ca urmare a unor accidentele la nivelul încheieturilor. Potrivit Centrului de Control și Prevenție al Bolilor, aproape un sfert dintre americani suferă de dureri articulare, un număr mare, având în vedere că aceste dureri pot avea impact asupra vieții cotidiene.
Dacă de cele mai multe ori se apelează la medicamente pentru tratarea simptomelor, nutriționiștii au alcătuit o listă cu superalimente care pot fi de ajutor în cazul durerilor articulare. De altfel, osteoartrita, cea mai frecventă dintre tipurile de artrită, a fost asociată cu supraponderabilitatea și obezitatea, semn că o alimentație echilibrată poate ajuta atât la reducerea greutății, cât și la ținerea sub control a osteoartritei, deci și a durerilor articulare.
Un alt tip de artrită, cu impact asupra sănătății, este artrita reumatoidă, care apare atunci când sistemul imunitar atacă sinoviul, iar tendoanele și ligamentele care adăpostesc articulația slăbesc și se întind, treptat, iar articulația își pierde forma și alinierea.
”Sfatul dietetic atât pentru osteoartrită, cât și pentru artrita reumatoidă este, în esență, aceeași dietă echilibrată, bogată în fibre, bazată pe farfurii, care include fructe de mare în mod regulat.
Grăsimea corporală este pro-inflamatorie. Mâncând în acest mod, oamenii pot constata că pierd în greutate, păstrând în același timp mușchii, care susțin articulațiile, reducând presiunea asupra articulațiilor care suportă greutatea și reducând inflamația generală și durerea articulară”, spune nutriționistul Elizabeth Ward, notează EatThis.
Mere, broccoli și citrice. Acestea sunt pline de antioxidanți cu efect antiinflamator asupra încheieturilor și mușchilor. Sunt de asemenea bogate în fibre care vă oferă sațietate și ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge mai mult decât alimentele bogate în zaharuri simple. Ward recomandă consumul a două porții de fructe și trei de legume pe zi.
Fructe de pădure și rodie. Sunt pline de compuși bioactivi cu efect antiinflamator și analgezic. Conțin, de asemenea, polifenoli, precum quercitină și flavonoide, care au demonstrat că ameliorează în mod specific simptomele artritei reumatoide.
Citește continuarea pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News