Iată o listă de 21 de condimente care vor da savoare mâncării. Cum să le combini pe fiecare.
Deși este în regulă să mâncați ocazional carne roșie sau diferite alimente gătite cu grăsime ori dulciuri, menținerea acestui obicei poate duce la creșterea în greutate și apoi la o mulțime de probleme de sănătate precum hipertensiune, creșterea colesterolului, a glicemiei.
Puteți, în schimb, să aromatizați mâncarea (fără carne) cu diferite ierburi aromate, condimente, care o vor face la fel de gustoasă.
Multe ierburi și condimente conțin antioxidanți, flavonoizi și alți compuși benefici care pot ajuta la controlul zahărului din sânge, a dispoziției și a inflamației.
Îmbogățiți mâncarea cu ierburi și condimente
Încercați să vă aromatizați alimentele cu unele dintre ierburile și condimentele din lista de mai jos. Cu cât folosiți mai multe ierburi și condimente, cu atât este mai intensă aroma și recompensele pentru sănătate. Și acesta este un cadou de care vă puteți bucura tot anul.
Ienibahar: Se utilizează în pâine, deserturi și cereale; se asociază bine cu mâncăruri sărate, cum ar fi supe, sosuri, cereale și legume.
Busuioc: în salate, aperitive și feluri de mâncare; savurați în pesto peste paste și în sandvișuri.
Cardamom: Bun în pâine și produse de patiserie și în mâncăruri indiene, cum ar fi curry.
Coriandru: Utilizați pentru a condimenta mâncărurile mexicane, sud-vestice, thailandeze și indiene.
Scorțișoară: Se amestecă în compoturi de fructe, deserturi la cuptor și pâine, precum și preparate sărate din Orientul Mijlociu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News