3 obiceiuri care ne distrug viața în fiecare zi. Ce NU ar trebui să faci pentru a fi mai fericit

Data actualizării: | Data publicării:
 Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ autor: Nik Shuliahin
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ autor: Nik Shuliahin

Este important să elimini aceste trei obiceiuri din viața ta. Îți pot strica dispoziția și îți pot aduce nefericire. 

Chiar dacă oamenii sunt de părere că fericirea este un lucru relativ și diferă de la persoană la persoană, sunt anumite lucruri care ne pot distruge viața și pe care le facem în mod inconștient. Iată la ce ar trebui să fii mult mai atent. 


Te trezești prea târziu


De câte ori nu ți s-a întâmplat să amâni alarma de dimineață, pentru a mai câștiga câteva minute de somn. Acest obicei este nociv pentru sănătatea noastră și ne poate induce o stare de neliniște încă de la primele ore ale dimineții. Fără să realizezi amâni alarma de prea multe ori, iar după ești în întârziere. Graba în care îți bei cafeaua, îți iei micul dejun sau te pregătești, nu te ajută prea mult. Deoarece creierul tău este stresat încă de dimineață. Este recomandat să pui ceasul cu 30 de minute mai devreme și cu o seară înainte să cauți să adormi tot cu 30 de minute mai devreme. Acest ritual poate veni în sprijinul organismului tău. 


Petrecem toată ziua în spații închise 


Știm cu toții că „a lucra de acasă” nu contribuie neapărat la fericirea noastră. Dar se pare că locuri precum cinematografele, restaurantele și alte spații pe care ne place să le vizităm nu ne lasă întotdeauna să ne bucurăm de viața noastră. Dar dacă petreci ceva timp în aer liber într-un loc necunoscut, vei deveni mai fericit și stima de sine se va îmbunătăți. Psihologii numesc această metodă „terapia prin aventură”.


Ne izolăm de ceilalți


Trebuie să socializăm mai mult și să ne integrăm în cât mai multe grupuri. Și nu este vorba doar despre cei mai apropiați, prieteni și membri ai familiei noastre. Pentru a fi cu adevărat fericiți, trebuie să ne simțim conectați cu alți oameni. Conform diferitelor studii, această calitate ne ajută să învingem bolile , ne reduce nivelul de stres și ne face să ne simțim mai încrezători. 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel