Câteva dintre cele mai bune rețete pentru Postul Crăciunului.
Cu venirea sezonului rece, în luna decembrie, vine și atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă. Una dintre cele mai așteptate și celebrare sărbători este Crăciunul, un moment încărcat de tradiție, bucurie și spiritualitate pentru milioane de oameni din întreaga lume. O parte esențială a pregătirii pentru Crăciun este și postul Crăciunului, o perioadă de rugăciune, reflectare și abstinență pentru creștinii de pretutindeni.
, prezintă bucătăraș.
Ingrediente: 1 kg spanac (frunze tinere), o legătură de ceapă verde, 2 morcovi, 2 ardei capia, sare după gust, 2 linguri cu suc de roșii
Legumele se toacă mărunt și se călesc în câteva linguri cu ulei.
Peste acestea se adaugă spanacul bine curățat și spălat cu apă rece.
Se acoperă vasul pentru a fierbe înăbușit până ce spanacul se pătrunde ușor.
Se sărează după gust, se adaugă sucul de roșii și se continuă fierberea încă 10 minute aproximativ, notează bucătăraș.
Ingrediente: 300 g linte roșie, 1 lingură sare grunjoasă, un morcov, 2 felii de țelină, un păstârnac, o ceapă, 2 căței de usturoi, 2 linguri ulei, 150 ml smântână de gătit, 25 gr unt, sare și piper după gust, 1 linguriță paprika dulce, ½ linguriță chimen și chimion măcinate, câteva frunze de mentă proaspătă. În plus, mai ai nevoie de lipie libaneză pentru servit, ulei pentru prăjit lipia, un fir de ceapă verde pentru decor.
Mai întâi trebuie să prepari o supă de legume. Curăță morcovul, păstârnacul și țelina, spală-le și taie-le rondele, apoi pune-le la fiert în 3 litri de apă.
Pune peste linte sarea grunjoasă, adaugă apă călduță și amestecă ușor, aruncă apă și clătește bine cu apă rece de două ori. Astfel va ieși tot amidonul și va fi curată. Lasă apoi lintea în apă rece să se înmoaie puțin.
Când legumele sunt fierte, oprește focul și lasă supa deoparte. Taie ceapa și usturoiul mărunt și pune uleiul la încins într-o crăticioară, apoi călește-le ușor până se înmoaie. Presară chimenul amestecat cu chimionul, paprika dulce și sare și piper după gust.
Toarnă 2-3 polonice de supă de legume, scurge lintea și pune-o la fiert. Adaugă apoi legumele fierte și completează cu supă de legume. Pune capacul la oală și lasă să fiarbă 20 de minute sau până când lintea devine moale. Strecoară o parte din zeamă și pasează supa cu un blender vertical. Adaugă untul, smântâna încălzită și frunzele de mentă proaspătă. Dacă mai este nevoie, mai adaugă supă de legume până ajungi la consistența dorită.
Potrivește din nou de sare și piper și supa este gata, spune sursa menționată.
Pentru servire, taie lipia pătrățele și prăjește-o în ulei încins, apoi las-o la scurs pe șervețele de hârtie, ca să absoarbă uleiul în exces.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News