4 greșeli pe care le faci când îți încălzești mașina. Avertismentul experților

Data publicării:
unsplash, autor Tom Dick
Descriere foto: unsplash, autor Tom Dick

Dacă locuiți într-un climat rece, atunci încălzirea mașinii face probabil parte din rutina dvs. de iarnă, la fel de mult ca și cum v-ați îmbrăca într-o pereche de mănuși solide și ați deschide robinetul când temperatura scade sub zero grade. În multe privințe, încălzirea vehiculului dumneavoastră este destul de explicită: Îl porniți la ralanti înainte de a intra în mașină pentru a lubrifia motorul și pentru a face habitaclul să se încălzească. Dar, potrivit experților auto, este mai mult decât atât - și ei spun că mulți proprietari de mașini își încălzesc vehiculele în mod total greșit. Citiți mai departe pentru a afla lucrurile pe care profesioniștii vor să le evitați. 

Ați lăsat mașina la ralanti prea mult timp

Una dintre cele mai mari greșeli pe care experții sunt de acord că le fac șoferii este să își încălzească mașina prea mult timp.

"Motoarele și uleiurile moderne sunt concepute pentru a funcționa eficient încă de la pornire", spune Todd Bialaszewski, maistru mecanic. "Ar trebui să vă încălziți motorul doar pentru 30 de secunde până la un minut înainte de a conduce, chiar și în cele mai friguroase zile de iarnă - mai mult timp riscați să deteriorați motorul din cauza combustiei incomplete și a diluării uleiului." De asemenea, veți irosi benzină și veți polua aerul.

Conduceți cu viteză agresivă

În timp ce mașina dumneavoastră nu trebuie să stea degeaba timp de 15 minute pentru a funcționa eficient, asta nu înseamnă că trebuie să ieșiți în viteză de pe alee ca și cum ați fi în franciza Fast & Furious.

"Aș evita accelerările agresive sau turațiile ridicate până când mașina dvs. indică temperatura normală de funcționare pe indicator", spune Hank Treadwell, potrivit bestlife.com

Conducerea ușoară pentru a încălzi vehiculul va încălzi la fel de bine întreaga mașină, inclusiv transmisia și componentele roților. Ocolirea câtorva străzi secundare înainte de a intra pe autostradă ar putea fi noua ta rutină relaxantă de dimineață.

Ignorați încălzitoarele de scaun

Dacă unul dintre motivele principale pentru care vă încălziți mașina pentru o perioadă lungă de timp este încălzirea habitaclului, nu vă putem învinovăți. Cu toate acestea, profesioniștii auto spun că există alternative eficiente la această metodă, care, așa cum am menționat, irosește benzină și vă distruge motorul.

"Pentru a încălzi habitaclul, vă recomand să folosiți căldura la maximum și încălzitoarele pentru scaune, dacă sunt echipate", spune Treadwell. "Nu aveți nevoie de mai mult de unul sau două minute pentru a elimina răceala din interior, odată ce motorul este cald."

Puteți, de asemenea, să mergeți pe stil vechi: "A avea o pătură în mașină pe care să o arunci peste poala ta sau a copiilor este o modalitate bună de a rămâne cald în timp ce vehiculul se încălzește", spune Lauren Fix. Ea îi îndeamnă pe călăreți să nu plaseze pătura sub scaunul auto sau pe scaun, ceea ce ar putea inhiba mecanismele de siguranță ale scaunului.

Îți lași mașina nesupravegheată

Rutina ta de încălzire este să pornești mașina, să intri în casă, să termini câteva sarcini de ultim moment și să te întorci la mașină? Ei bine, probabil că ar trebui să renunțați la acest obicei acum.

"În primul rând, este ilegal în majoritatea statelor să vă lăsați mașina nesupravegheată fără a opri mai întâi motorul și a bloca contactul", spune Ben Michael. "Pe lângă ilegalitatea acestui lucru, creșteți semnificativ și șansele ca mașina să vă fie furată - este nevoie de un efort mic sau deloc pentru ca cineva să se urce pe scaunul din față și să plece, din moment ce motorul este pornit și cheile sunt în mașină." Și asta ar fi cea mai mare scurgere de bani dintre toate.

Citește și: Monica Tatoiu și-a făcut testamentul. Care este dorința vedetei când va trece în neființă: „Am făcut banii cu greu”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel