Drumul către libertatea financiară de Bodo Schäfer este o carte de educație financiară și totodată un ghid pentru a deveni mai bogat decât ești în momentul de față. Ideea de bază pe care o susține autorul în această carte este faptul că oricine poate deveni bogat, cu condiția de a avea și de a pune în aplicare câteva noțiuni elementare de educație financiară.
Gestionarea banilor ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi, mai ales într-o perioadă tulbure din punct de vedere economic, cu inflație mare, precum este cea pe care o traversăm acum. De aceea, îți propunem în rândurile de mai jos o carte de educație financiară de top din portofoliul editurii ap! (ACT și Politon) în care vei găsi atât îndrumarea, cât și motivația necesare pentru a-ți pune ordine în finanțe în 2023.
Drumul către libertatea financiară de Bodo Schäfer este o carte de educație financiară și totodată un ghid pentru a deveni mai bogat decât ești în momentul de față. Ideea de bază pe care o susține autorul în această carte este faptul că oricine poate deveni bogat, cu condiția de a avea și de a pune în aplicare câteva noțiuni elementare de educație financiară.
Bodo Schäfer este un autor și coach de origine germană care a dorit să își împărtășească experiența proprie cu toți cei care întâmpină dificultăți în a-și construi prosperitatea financiară. La 26 de ani, autorul cărții de față, un bestseller vândut în șapte milioane de exemplare în toată lumea, era falit, iar datoriile lui se ridicau la 75.000 de mărci. După doar doi ani și jumătate, el câștiga 100.000 de mărci pe lună, pentru ca în scurt timp, să facă deja primul său milion. În momentul de față, Schäfer călătorește prin toată lumea susținând workshopuri despre știința de a face bani.
„Ce înseamnă bogăția pentru tine? Ai definit-o vreodată în cifre? Viața este ca o companie cu comandă prin poștă. Primești exact ceea ce comanzi. Nu este suficient să definești bogăția prin „a dobândi foarte mulți bani într-o bună zi”. Cu siguranță, nu ai scrie pe comanda ta „vă rog să-mi trimiteți ceva drăguț”. Ai nevoie de o anumită sumă pentru a exprima ce înseamnă bogăția. Stabilește ce sumă de bani ai vrea să ai și până când vrei să o acumulezi. Nu vei atinge niciodată acest scop dacă nu stabilești o anumită sumă.”
„Nu există avantaje ale creditelor de consum. Îți voi spune în mod evident că un credit de consum este stupid, distructiv, demotivant, consumator de energie și adesea devine un cerc vicios. Dacă intrăm în datorii ca să ne putem bucura de bogăția pe care nu am câștigat-o încă, devenim mult mai puțin motivați să dobândim acea bogăție. Având o motivație scăzută, vom face mai puține progrese.”
„Este foarte simplu. Folosește-ți timpul doar pentru activități care produc bani. Deteremină ce zone din domeniul tău pot să-ți aducă un venit. Mulți oameni sunt probabil capabili să facă cea mai mare parte a muncii pe care o faci tu. Puțini indivizi au însă disciplina să se concentreze (aproape) în exclusivitate la activități generatoare de venit.”
„Nimeni nu devine bogat doar pentru că are un venit mare. Bogăția ia naștere atunci când păstrezi bani. Prea mulți oameni au următoarea speranță absurdă: „Atunci când voi câștiga destul, voi economisi.” Cu toate acestea, adevărul este că standardul de viață crește întotdeauna odată cu venitul.”
„Este complet greșit să crezi că bogăția vine automat și că nu e nevoie să îți schimbi atitudinea față de bani. Ceea ce faci de fapt este să eviți responsabilitatea. (…) De fapt, poți câștiga cât de mult vrei dar situația ta financiară nu se va schimba. De ce situația financiară rămâne neschimbată atunci când venitul îți crește? Din cauza faptului că doi factori rămân la fel: procentul de economii versus venitul net și tu. Dacă nu te poți descurca cu ce câștigi azi, atunci nu vei reuși să o faci nici când vei câștiga de două ori mai mult.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News