6-7 iulie: „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” invită publicul la un festin cultural pe Calea Victoriei și în sectorul 2 al Capitalei

Data publicării:

În primul weekend din luna iulie, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” redeschide Calea Victoriei și activează, în premieră, traseul pietonal în sectorul 2 al Capitalei: Strada Giuseppe Verdi (între Strada Barbu Văcărescu și Strada Giuseppe Garibaldi).

Pe Calea Victoriei, publicul va descoperi, în acest weekend, 6-7 iulie, noi modalități de petrecere a timpului liber în oraș: instalații de artă interactivă, expoziții, spectacole de animație și de acrobație, workshopuri de pictură, concerte și evenimente pentru copii ce vor energiza atmosfera cu jocuri interactive și surprize pregătite special pentru cei mici. Totodată, pe traseul pietonal „Străzi deschise” din Sectorul 2 al Capitalei, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București a pregătit un amplu program artistic: de la spectacole de teatru, ateliere creative pentru copii și show-uri de magie la concerte ce acoperă varii genuri muzicale – un adevărat festival urban va transforma traseul pietonal într-o scenă deschisă plină de energie și inspirație pentru locuitori.

Zone pietonale „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” // 6-7 iulie 2024:

6-7 iulie, Calea Victoriei, segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor, între orele 10:00 și 22:00; 6-7 iulie, Sectorul 2, Strada Giuseppe Verdi (între Strada Barbu Văcărescu și Strada Giuseppe Garibaldi), între orele 9:00 și 21:00.

 

„Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, unul dintre cele mai de impact evenimente outdoor ale Capitalei, este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali, și este susținut de Raiffeisen Bank România, în calitate de partener principal, și de PPC, în calitate de partener.

Program artistic „Străzi deschise” pe Calea Victoriei // Weekend #13: 6-7 iulie 2024

În ambele zile de weekend, începând cu ora 10:00, Teatrul Odeon le propune vizitatorilor o retrospectivă în imagini a celor mai apreciate spectacole din repertoriu prin instalația de artă interactivă „ODEON Theatre Fountain”, invitându-i astfel să redescopere magia teatrului și să se lase inspirați de artă.

Sâmbătă, 6 iulie, de la ora 17:00, în zona Muzeului Național de Istorie a României / Palatul CEC, PPC și Itsy Bitsy, radioul copiilor, îi invită pe părinți împreună cu cei mici la un eveniment special conceput pentru familii, plin de energie și voie bună. Atmosfera va fi animată cu muzică, jocuri interactive, face-painting, tatuaje temporare și momente de radio.

 

Programul artistic dedicat copiilor continuă sâmbătă, la ora 19:30, în zona Monumentului Renașterii, cu un minishow de acrobație spectaculos al Circului Metropolitan București. Artiștii instituției vor uimi publicul cu demonstrații de dexteritate și acrobații ce sfidează gravitația.

 

Copiii și părinții sunt invitați, de asemenea, la sediul Școlii de Artă București din Strada Cuza Vodă nr. 100, între orele 14:00 și 20:00, la workshopul de pictură „Desene invizibile”, coordonat de Ioana Ionescu, unde cei mici își vor dezvolta abilitățile artistice și vor avea ocazia să-și transforme desenele în adevărate povești în culori și forme.

 

Duminică, 7 iulie, între orele 16:00 și 21:00, publicul este invitat, în zona Cercului Militar Național, la momente muzicale oferite de Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române, iar personalul Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române va oferi un spectacol ce pune în valoare rolul instituției pentru comunitate prin exerciții de tip drill. Totodată, demonstrațiile cu echipaje ecvestre și canine ale Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București vor completa atmosfera cu o etalare de abilități și dexteritate, ilustrând rolul vital al partenerilor necuvântători în asigurarea securității și ordinii publice în Capitală.

 

Artiștii Teatrului de Animație Țăndărică vor oferi momente cu păpuși și marionete în cadrul spectacolului „Freestyle Puppetry”, de la ora 18:00, în zona Muzeului Național de Artă al României. Personaje pitorești vor readuce spiritul ludic pe Calea Victoriei și zâmbete pe chipul celor mici prin aventuri desprinse din minunatul univers al copilăriei.

 

Pe parcursul întregului weekend, între orele 10:00 și 17:30, la Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București, publicul poate admira expozițiile „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, o poveste despre evoluția raporturilor dintre generații în mediul urban românesc, și „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani”, ce redă istoria zbuciumată a Ansamblului Văcărești.

 

Program artistic „Străzi deschise” în Sectorul 2, Strada Giuseppe Verdi // Weekend #13: 6-7 iulie 2024

Sâmbătă, 6 iulie, de la ora 10:00, cvartetul acustic format din Petru Giurcăneanu (chitară), Antonio Iliosu (contrabas), Mihai Munteanu (tobe), Cătălin Toma (saxofon) vor da tonul atmosferei de weekend cu momente muzicale, ce vor continua și duminică, 7 iulie, de la ora 16:00.

Personajele Operei Comice pentru Copii îi vor încânta pe cei mici cu o paradă desprinsă din povești sâmbătă, de la ora 10:30, și duminică, în intervalul 11:00-11:30. Programul artistic dedicat copiilor include atelierul de jocuri teatrale susținut de artiștii Teatrului Mic, sâmbătă, între orele 11:30-12:00, precum și workshopul „Stela în vacanță”, unde reprezentanții Teatrului „Stela Popescu” vor deveni partenerii de joacă ai micuților și le vor stimula creativitatea în ambele zile de weekend, de la ora 12:00.

Sâmbătă, orele 13:00-16:00, și duminică, în intervalul 16:00-18:00, iubitorii de artă pot participa la atelierele de pictură pe pânză organizate de AKKA Show, iar duminică, de la ora 12:00, copiii pot învăța să construiască și să mânuiască păpuși sub îndrumarea artistei Brândușa Oancă. De asemenea, în a doua zi de weekend, duminică, între orele 10:00 și 12:00, zona de party organizată de AKKA Show va anima traseul pietonal din Strada Giuseppe Verdi cu activități de modelare baloane și un studio de hair styling.

Teatrul Dramaturgilor Români va prezenta, sâmbătă, de la ora 11:00, spectacolul de magie „MAGITOT sunt eu”, iar mai târziu, între orele 17:00 și 18:00, copiii și părinții pot urmări spectacolul „Capra cu trei iezi”, în interpretarea artiștilor Teatrului de Animație Țăndărică.

În ambele zile de weekend, în intervalul 16:00 – 19:00, locuitorii Sectorului 2 al Capitalei pot admira instalația de artă PIXELATA, realizată din 1.300 de doze de băuturi din aluminiu, prin care Asociația nonprofit Alucro atrage atenția asupra necesității reducerii deșeurilor, conservării resurselor și diminuării poluării prin utilizarea de materiale sustenabile, „prietenoase” cu mediul. Teatrul Masca participă la programul „Străzi deschise” din acest weekend cu instalația interactivă „Zei de zi cu zi”, prezentată sâmbătă și duminică, în intervalul 17:00 – 20:00, ce evidențiază comunitățile create în zona în care instituția își are sediul.

Artistul Vasile Catrina le va oferi bucureștenilor portrete imortalizate în caricaturi, pe parcursul weekendului, în intervalul 13:00 – 20:00, în timp ce Școala de Artă București invită publicul la o serie de concerte și demonstrații de dans susținute de talentații săi elevi, sâmbătă și duminică, de la ora 18:00.

 

Totodată, pe traseul pietonal din Sectorul 2, publicul se va putea antrena în activități sportive în zonele special amenajate pe parcursul weekendului (teren de baschet și masă de ping-pong).

 

Restricții rutiere

 

Calea Victoriei | În weekendul 6-7 iulie, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

 

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00.

 

Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

 

În sectorul 2 al Capitalei, începând de sâmbătă, 6 iulie, ora 07:00, până luni, 8 iulie, ora 02:00, traficul este restricționat pe Strada Giuseppe Verdi, pe segmentul de drum cuprins între Strada Barbu Văcărescu și Strada Giuseppe Garibaldi.

 

 

PROGRAM ARTISTIC

„STRĂZI DESCHISE, BUCUREȘTI – PROMENADĂ URBANĂ” 2024

WEEKEND #13 | 6-7 IULIE 2024

 

SÂMBĂTĂ, 6 IULIE 2024

 

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” – expoziții permanente (Muzeul Municipiului București)

 

Calea Victoriei – zona Teatrul Odeon

10:00 – 21:00: ODEON Theatre Fountain – instalație de artă interactivă (Teatrul Odeon)

 

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Istorie a României / Palatul CEC

17:00 – 20:00: PPC și Itsy Bitsy energizează atmosfera în direct pe Calea Victoriei – miniparty pentru copii & intervenții live la radio (PPC și Itsy Bitsy)

 

Calea Victoriei – zona Monumentul Renașterii

19:30 – 20:00: Minishow de acrobație (Circul Metropolitan București)

 

Sectorul 4 – Strada Cuza Vodă nr. 100

14:00 – 20:00: „Desene invizibile” – workshop de pictură pentru copii – expert: Ioana Ionescu (Școala de Artă București)

 

Sectorul 2 – Strada Giuseppe Verdi (între Strada Barbu Văcărescu și Strada Giuseppe Garibaldi)

09:00 – 21:00: Activități sportive – teren de baschet și masă de ping-pong

10:00 – 11:00: Cvartet acustic – Petru Giurcăneanu (chitară), Antonio Iliosu (contrabas), Mihai Munteanu (tobe), Cătălin Toma (saxofon)

10:30 – 11:00: Parada Personajelor (Opera Comică pentru Copii)

11:00 – 11:30: „MAGITOT sunt eu” – spectacol de magie (Teatrul Dramaturgilor Români) 

11:30 – 12:00: Atelier de jocuri teatrale (Teatrul Mic)

12:00 – 12:30: „Stela în vacanță” – atelier de joacă (Teatrul „Stela Popescu”)

13:00 – 20:00: Caricaturi – Vasile Catrina

13:00 – 16:00: Ateliere de pictură pe pânză (AKKA Show)

16:00 – 19:00: Instalația PIXELATA (Asociația nonprofit Alucro)

17:00 – 20:00: „Zei de zi cu zi” – instalație interactivă (Teatrul Masca)

17:00 – 18:00: „Capra cu trei iezi” – spectacol de teatru pentru copii (Teatrul de Animație Țăndărică)

18:00 – 19:00: Concert de muzică populară, secția Canto Muzică Populară – expert: Maria Constantin (Școala de Artă București)

19:00 – 20:00: Spectacol de dans modern și contemporan, secția Coregrafie – expert: Elena Zamfirescu (Școala de Artă București)

20:00 – 21:00: Concert de percuție, secția Percuție – expert: Pavel Stoica (Școala de Artă București)

 

 

DUMINICĂ, 7 IULIE 2024

 

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” – expoziții permanente (Muzeul Municipiului București)

 

Calea Victoriei – zona Teatrul Odeon

10:00 – 21:00: ODEON Theatre Fountain – instalație de artă interactivă (Teatrul Odeon)

 

Calea Victoriei – zona Cercul Militar Național

16:00 – 21:00: Spectacol oferit de Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române // Exerciții de tip drill cu personalul Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române – Baza de Administrare și Deservire a Jandarmeriei Române)

16:00 – 21:00: Demonstrații cu echipaje ecvestre și canine (Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București)

 

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Artă al României (spre Biserica Kretzulescu)

18:00 – 19:20: „Freestyle Puppetry” – spectacol de animație (Teatrul de Animație Țăndărică)

 

 

Sectorul 2 – Strada Giuseppe Verdi (între Strada Barbu Văcărescu și Strada Giuseppe Garibaldi)

09:00 – 21:00: Activități sportive – teren de baschet și masă de ping-pong

10:00 – 12:00: Party zone – activități de modelare baloane și studio de hair styling (AKKA Show)

11:00 – 11:30: Parada Personajelor (Opera Comică pentru Copii)

12:00 – 12:30: „Stela în vacanță” – atelier de joacă (Teatrul „Stela Popescu”)

12:00 – 14:00: Ateliere de construcție și instrucțiuni de mânuire păpuși – Brândușa Oancă

13:00 – 20:00: Caricaturi – Vasile Catrina

16:00 – 19:00: Instalația PIXELATA (Asociația nonprofit Alucro)

16:00 – 17:00: Cvartet acustic – Petru Giurcăneanu (chitară), Antonio Iliosu (contrabas), Mihai Munteanu (tobe), Cătălin Toma (saxofon)

16:00 – 18:00: Ateliere de pictură pe pânză (AKKA Show)

17:00 – 20:00: „Zei de zi cu zi” – instalație interactivă (Teatrul Masca)

18:00 – 19:00: Concert de muzică populară, secția Canto Muzică Populară – expert: Maria Constantin (Școala de Artă București)

19:00 – 20:00: Spectacol de dans modern și contemporan, secția Coregrafie – expert: Elena Zamfirescu (Școala de Artă București)

20:00 – 21:00: Concert de percuție, secția Percuție – expert: Pavel Stoica (Școala de Artă București)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel