Primăvara este anotimpul perfect pentru a consuma cât mai multe verdețuri, bogate în vitamine.
După iarna friguroasă care a trecut, chiar dacă a fost mai puțin geroasă, din punct de vedere tehnic, decât în anii trecuți, începe ușor să revină totul la viață. Așa că, acum este momentul potrivit să începem să mâncăm sănătos.
Asta înseamnă tot felul de salate, ierburi proaspete, mazăre, anghinare și multe altele.
1. Salată Caesar de somon la grătar, cu sparanghel și lămâie
Cui îi pasă că nu este vară și că nu este suficient de cald pentru a porni grătarul! Pentru această combinație, va merita, garantat. Este o rețeță atipică de salată Caesar, cu somon la grătar, sparanghel și lămâie puțin coaptă.
2. Supă de legume de primăvară
Sezonul supelor este în orice anotimp, dar primăvara este perioada în care trebuie să profiți de legumele recoltate devreme, cum ar fi prazul, mazărea, cartofii noi și spanacul. Adăugă ierburile spre final, pentru a le permite să rămână strălucitoare și proaspete.
3. Tartă de legume, pe bază de ouă
Pentru această rețetă, veți avea nevoie de grămezi de lucruri moi, fragede și verzi: pătrunjel, coriandru, mărar, romaniță, ceapă degerată. Amestecă ouăle cu ierburile și condimentate, precum sare, piper negru, nuci, uneori făină. Toarnă apoi compoziția într-o tigaie. Poți găti ierburile, pentru scurt timp, înainte de a adăuga ouăle, iar cantitatea acestora trebuie să o depășește cu mult pe cea de ouă, acestea din urmă având doar rol de închegare. Astfel, gustul predominant este cel al plantelor.
4. Cod cu rucola și lămâie
Rucola este, de departe, favorita primăverii. Pregătește codul proaspăt prăjit sau, la cuptor, iar dedesubt pune un pat de rucola cu un dressing aromat și cu lămâie.
5. Ciorbă de salată verde, cu afumătură
Ciorba de salată cu afumătură este clar vestitorul începutului de primăvară. Gustul ei deosebit este datorat legumelor verzi, pe care le găsim doar la începutul acestui sezon cald.
6. Mâncare de urzici cu mămăligă
Clar acest preparat este îndrăgit de mii de români, care abia așteaptă să vină primăvara, pentru a face rost de urzici tinere, pentru a prepara această delicatesă. Tocănița obținută se servește cu mămăligă și cu hrean.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News