Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.
Pentru a ne bucura pe deplin de fiecare zi a anului, ne lăsăm inspiraţi şi de unul dintre celebrele dialoguri ale îndrăgitelor personaje ale lumii de basm create de scriitorul britanic A.A. Milne în urmă cu puţin peste un secol, în cartea sa pentru copii "Winnie-the-Pooh": "- What day is it?, asked Pooh. - It's today, squeaked Piglet. - My favorite day, said Pooh'' ('' - Ce zi este?, întrebă Pooh. - Este astăzi, guiţă Piglet. - Ziua mea favorită, spuse Pooh'').
Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.
La 6 iulie se sărbătoreşte Ziua internaţională a sărutului (#InternationalKissingDay), instituită în 2006 în Marea Britanie. Sărutul este unul dintre cele mai recunoscute gesturi din lume, deoarece deţine semnificaţii şi importanţă specifice fiecărei culturi.
În general, sărutul a jucat un rol important în legăturile sociale de când lumea, iar această zi celebrează rolul pe care acest gest îl are în culturile din întreaga lume şi le reaminteşte oamenilor să recunoască valoarea simplă a unui sărut între prieteni, iubiţi, familie şi chiar animale de companie, scrie nationaldaycalendar.com.
Sărutul este asociat cu sentimentele romantice, dar, potrivit site-ului happydays365.org, conotaţiile culturale ale sărutului pot varia foarte mult în întreaga lume, fiind practicat în diferite ocazii şi având diverse semnificaţii. Sărutul este o modalitate de a exprima sentimente de dragoste, pasiune, afecţiune, respect, salut, prietenie, fericire şi multe altele.
Oamenii de ştiinţă şi antropologii au sugerat două teorii diferite cu privire la motivul pentru care oamenii sărută. Prima teorie este că sărutul este un comportament care a evoluat de la hrănirea prin sărut, când mamele îşi hrăneau copiii cu alimente mestecate în gură. Următoarea teorie implică faptul că sărutul este un instinct pe care oamenii l-au avut de-a lungul istoriei omenirii. Prima menţiune scrisă despre sărut se află în cele patru texte vedice sanscrite, care ar putea data încă din anul 1500 î.Hr.
În prezent există chiar şi competiţii de sărut - până în 2018, cel mai lung sărut a durat peste 58 de ore, aminteşte checkiday.com.
Printre tipurile de sărut, acest site aminteşte de "sărutul franţuzesc", o expresie de argou care a apărut în limba engleză în 1923, fiind numită astfel deoarece cultura franceză era văzută ca fiind excesiv de preocupată de sex, notează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News