Multe femei au o dietă săracă în nutrienți, precum fibre, potasiu, magneziu, calciu, fier și vitaminele A, D, E și C.
Adăugați aceste 8 alimente la lista dvs. de cumpărături pentru a reduce riscul de boli cronice.
Iaurt grecesc
Este benefic pentru sănătatea oaselor, dar are și beneficii suplimentare. Proteinele sunt un nutrient foarte important, care poate ajuta la pierderea în greutate.
Prune
Prunele întăresc sănătatea oaselor. Consumul de cinci sau șase prune uscate pe zi poate ajuta la îmbunătățirea densității osoase, potrivit unui studiu al Universității de Stat din San Diego. În plus față de fibre, prunele vă oferă vitamina K, magneziu, potasiu și polifenoli.
Căpșune
Căpșunele sunt încărcate cu substanțe nutritive de care ai nevoie. Sunt bogate în vitamina C, potasiu, acid folic, fibre și antioxidanți, inclusiv antociani.
Roșiile
Roțiile sunt bogate în vitaminele A și C, potasiu și licopen. Studiile sugerează că licopenul poate ajuta la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer.
Fistic
Fisticul este unic prin faptul că are luteină și zeaxantină, doi antioxidanți care ajută la reducerea bolilor oftalmologice.
Somonul
Somonul este o proteină sănătoasă, încărcată cu grăsimi omega-3, despre care s-a dovedit că ajută la combaterea inflamației și, de asemenea, vă poate proteja oasele.
Fasolea
Alimentele precum fasolea, mazărea, lintea, soia și nautul conțin potasiu, magneziu, zinc și vitamine din grupul B. Un studiu recent publicat în Journal of Human Nutrition and Dietetics constată că persoanele supraponderale care au consumat o dietă bogată în fasole au pierdut aproape 10 kilograme în 16 săptămâni.
Varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles este o sursă bună de vitamine A și C, vitamine B, fibre, potasiu, magneziu și fibre. De asemenea, conține glucozinolați, care s-au dovedit a ajuta la protejarea împotriva cancerului.
Citește și: 5 alimente benefice pentru creier. Îmbunătățesc starea de spirit și alungă anxietatea
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News