A murit Donald Sutherland! Ce mesaj a transmis fiul marelui actor: „A iubit ceea ce a făcut și a făcut ceea ce a iubit!”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Donald Sutherland/Instagram
Descriere foto: Sursă foto: Donald Sutherland/Instagram

Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani! Fiul său, Kiefer Sutherland, a ținut să-i aducă un ultim omagiu marelui actor.

Donald Sutherland, actor legendar renumit pentru rolurile sale din „MASH”, „Klute” și „The Hunger Games”, a murit joi, la vârsta de 88 de ani, conform unui comunicat emis de agenția sa de impresariat, CAA.

Donald Sutherland s-a stins din viață la 88 de ani

Donald Sutherland a murit joi la Miami, după o lungă suferință, potrivit agenției sale de impresariat, informează CNN.

„Cu inima grea, vă spun că tatăl meu, Donald Sutherland, a murit”, a scris actorul Kiefer Sutherland, fiul lui Donald Sutherland, într-o postare pe Instagram joi. „Personal cred că unul dintre cei mai importanți actori din istoria filmului. Niciodată descurajat de un rol, bun, rău sau urât.”, a scris fiul marelui actor, pe rețelele de socializare.

Kiefer Sutherland a adăugat că tatăl său „a iubit ceea ce a făcut și a făcut ceea ce a iubit și nu se poate cere niciodată mai mult decât atât. O viață bine trăită.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kiefer Sutherland (@kiefersutherland)

Te-ar putea interesa și: Reputatul actor George Custură a încetat din viață. Familia este în doliu

Cum a ajuns cunoscut Donald Sutherland

Faima lui Sutherland a venit odată cu rolul din filmul „The Dirty Dozen” din 1967, un mare succes. Ulterior, a jucat în alt film de război, „Kelly's Heroes”, și a interpretat rolul doctorului Hawkeye Pierce în versiunea cinematografică a „MASH”, urmat de parteneriatul cu Jane Fonda în „Klute”.

A avut o carieră prolifică, abordând diverse genuri, inclusiv un rol mic dar esențial în „JFK” de Oliver Stone și roluri secundare în „Ordinary People” (câștigător al Oscarului pentru cel mai bun film), „Buffy the Vampire Slayer”, „Backdraft” și „The Italian Job”.

Sutherland a jucat și în „Casanova lui Fellini”, interpretând legendarul iubit al regizorului Federico Fellini. Tinerii cinefili îl cunosc probabil ca maleficul președinte din seria „The Hunger Games”. Născut în Saint John, New Brunswick, Sutherland a avut probleme de sănătate în copilărie, inclusiv poliomielită. A urmat Universitatea din Toronto, studiind ingineria și dramaturgia, obținând diplome în ambele domenii.

Te-ar putea interesa și: Geniul care a murit pe 15 iunie, într-un loc nemeritat. Ultima poezie a fost scrisă cu o oră înainte de a muri



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Oriana Popescu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel