Aceasta este vitamina pe care trebuie să o incluzi în dieta ta pentru a elimina grăsimea abdominală

Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

La fel cum există vitamine care întăresc sistemul nostru digestiv, aspectul pielii sau buna funcționare celulară, există una, conform unui studiu recent, care ne ajută să slăbim. Știi care este?

Vitaminele îndeplinesc o funcție specifică în organismul nostru, în majoritatea cazurilor de o importanță vitală pentru menținerea echilibrului celular. Recent, știința a descoperit că există una anume care contribuie semnificativ la menținerea unei greutăți adecvate.

La University Medical Center din Amsterdam, echipa de cercetători condusă de Rachida Rafiq a descoperit, pe un eșantion de puțin peste 7.000 de persoane, că cei care aveau o cantitate mai mare de grăsime abdominală coincideau cu persoanele care aveau niveluri mai scăzute de vitamina D. Astfel, s-a stabilit că persoanele cu circumferința abdominală mai mare prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta această deficiență.

Acest studiu a fost prezentat de Societatea Europeană de Endocrinologie din Barcelona, care adaugă că vitamina D este, de asemenea, capabilă să controleze nivelul colesterolului din sânge.

De unde pot să obțin vitamina D?

Demonstrată prin această cercetare relația absolută și directă între nivelurile corecte de vitamina D și o greutate sănătoasă, rămâne să știm de unde putem obține această vitamină. Pe lângă administrarea ei prin suplimente alimentare concentrate, mereu sub supraveghere medicală, vitamina D  este absorbită prin soare. Soarele este prima și cea mai simplă sursă de vitamina D, care este la îndemâna tuturor. Cu doar o jumătate de oră de expunere la soare zilnic (ceea ce nu înseamnă să stăm pe șezlong în costum de baie), pur și simplu mergând, vom absorbi cantitatea necesară din această vitamină esențială, pentru a evita un deficit.

După această sursă primară de vitamina D, există și anumite alimente care pot contribui la menținerea nivelurilor de vitamina D stabile și suficiente. Ne referim în special la somon și ouă.

Eliminarea grăsimii abdominale, provocarea secolului XXI

Obținerea unui abdomen plat și reducerea circumferinței abdominale sunt unele dintre principalele obiective ale profesioniștilor din domeniul sănătății, având în vedere că aceasta este o problemă foarte răspândită care poate aduce cu sine boli grave. Menținerea unui exces de grăsime în jurul taliei crește șansele de a suferi de diabet de tip 2, colesterol ridicat și hipertensiune, ceea ce ar putea duce la boli cardiovasculare și, chiar, la unele tipuri de cancer.

Adoptarea unui stil de viață sănătos, cu practicarea regulată a exercițiilor fizice, este esențială, conform tuturor experților. Acum știm că menținerea nivelurilor de vitamina D în limite acceptabile este un alt parametru de luat în considerare.

De ce este vitamina D atât de necesară

Pe lângă această nouă descoperire, care asociază nivelurile optime de vitamina D cu o greutate sănătoasă (și chiar cu posibilitatea de a slăbi), această vitamină este fundamentală pentru alte funcții ale organismului. Pentru absorbția calciului, vitamina D pe care o obținem din soare este esențială, deoarece intervine în dezvoltarea oaselor. Fără vitamina D, calciul nu ar putea fi absorbit de corpul nostru, ceea ce ar duce treptat la demineralizare și, în cele din urmă, la temuta osteoporoză.

Așa cum am menționat anterior, vitamina D îndeplinește, de asemenea, un rol protector împotriva anumitor tipuri de cancer, până la punctul în care un studiu a relevat că persoanele cu niveluri ridicate de vitamina D au aproape jumătate din riscul de a dezvolta cancer de colon. Un lucru similar se întâmplă în cazul cancerului de sân, în care, dacă această vitamină este la nivelul optim, vom reduce șansele de mortalitate, relatează 20minutos.es.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel