Acesta este sucul anti-îmbătrânire bogat în colagen. Are beneficii pentru piele și sănătatea rinichilor

Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

Odată cu trecerea timpului, corpul nostru se schimbă și începe să producă mai puține cantități din unele elemente care sunt necesare de-a lungul vieții, precum colagenul, pe care îl putem consuma prin alimentație.

Mâncatul este esențial pentru viață, este imposibil să supraviețuim  dacă nu o facem, dar există multe moduri de a ne hrăni și nu toate sunt la fel de satisfăcătoare, cel puțin nu pentru toată lumea. Să mănânci ceva rapid la serviciu nu este la fel de plăcut ca atunci când faci asta acasă, înconjurat de cei dragi și având timp să te bucuri de ce ai în farfurie, fie că este vorba despre rețete tradiționale sau altele care vin din alte țări și ne cuceresc la fel de mult.

Alegerea alimentelor potrivite poate face ca mâncărurile noastre să fie mai delicioase, dar și mai sănătoase, deoarece, deși uneori credem că acest lucru este incompatibil, nimic nu este mai departe de adevăr. În plus, în funcție de alimentele pe care le prioritizăm în alimentație, putem amplifica unele efecte sau întări acele aspecte ale sănătății noastre care necesită un mic ajutor. De exemplu, dacă dorim să adăugăm colagen în dieta noastră, acest suc plin de antioxidanți și care îngrijește pielea este ideal.

Sucul anti-îmbătrânire bogat în colagen

Odată cu trecerea timpului, tindem să producem mai puțin colagen, așa că a-l consuma prin alimentație pare o idee bună, de exemplu, printr-un amestec minunat și delicios de fructe. Acest suc este simplu de preparat: trebuie doar să amesteci într-un blender un pumn de mure, unul de struguri și altul de afine, puțină apă după gust și, dacă ți se pare necesar, puțină miere. Un amestec de fructe care adaugă beneficiile fiecăreia în parte, dezumflă, îmbunătățește digestia și se simte chiar și la nivelul pielii.

Nu este o surpriză faptul că afinele sunt fructe pline de antioxidanți, ajutând astfel la prevenirea îmbătrânirii premature, îmbunătățind aspectul pielii. Scad nivelul glucozei din sânge și ajută la reducerea colesterolului rău (LDL), în timp ce favorizează creșterea colesterolului bun (HDL), ceea ce duce la scăderea tensiunii arteriale. Mai puțin cunoscute sunt beneficiile consumului de struguri, care sunt și ei bogați în antioxidanți, fibre, vitamina C și minerale precum potasiu, cupru, fier, calciu, fosfor, magneziu, mangan, sulf și seleniu. Previn hipertensiunea, reglează tranzitul intestinal, pot reduce riscul de a dezvolta osteoporoză și, de asemenea, boli cardiovasculare. La rândul lor, murele au efecte antiinflamatoare și antioxidante, fiind bogate în vitaminele A, C și E, care favorizează generarea de colagen și absorbția fierului, ceea ce ajută la hrănirea pielii și oaselor.

Te-ar putea interesa și: De ce ai nevoie de colagen după 30 de ani? Carmen Brumă: „În jurul vârstei de 50 de ani, o femeie pierde jumătate din cantitatea de colagen din piele”

Importanța colagenului pentru sănătate

Una dintre numeroasele funcții pe care le are colagenul în corp este de a oferi structură pielii, dar acesta întărește și oasele, articulațiile, vasele din sistemul circulator și mucoasa intestinală. Colagenul poate ajuta la îmbunătățirea sănătății pielii, la ameliorarea durerilor articulare, la prevenirea pierderii osoase și la îmbunătățirea sănătății inimii, motiv pentru care consumul său (fie prin suplimente, fie prin alimente) atunci când corpul nostru nu îl mai produce în cantități obișnuite poate fi un impuls pentru ca totul să funcționeze corect. Colagenul se găsește în ciorbele naturale de carne și pește, în gelatine, ouă, nuci, legume și fructe, precum strugurii, murele și afinele, notează 20minutos.es.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel