Actrița Oana Ioniță Nedelcu a spus că de aproape un deceniu nu mai consumă niciun preparat cu grâu.
Are intoleranță la grâu. Din acest motiv, actrița a căutat tot felul de alternative. A adaptat mai multe rețete pe care le publică pe canalele sale de Facebook, Instagram și TikTok.
Intoleranța la grâu este o afecțiune în care organismul nu poate digera grâul sau produsele care conțin grâu, din cauza unei reacții adverse la proteinele din acest cereale. Cea mai cunoscută formă de intoleranță la grâu este boala celiacă, o afecțiune autoimună în care sistemul imunitar atacă țesuturile intestinale în timp ce procesează glutenul, o proteină găsită în grâu, secara și orz.
Simptomele intoleranței la grâu pot varia în funcție de severitatea afecțiunii și pot include balonare, dureri abdominale, diaree, constipație, greață, oboseală, dureri de cap și chiar erupții cutanate sau probleme ale pielii. Aceste simptome pot fi declanșate de consumul de alimente care conțin grâu sau gluten.
„De șapte ani, nu consum grâu. Am intoleranță la grâu. Din acest motiv, am adaptat mai multe rețete pe care acum vreau să le împărtășesc cu voi. Mie îmi place mâncarea și m-am gândit: „Cum să nu mai mănânc pizza niciodată?” / „Cum să nu mai mănânc cozonac?” Atunci am adaptat mai multe rețete pe care le voi împărtăși cu voi.
Așa că nu mai dați cu pietre! Sunt oameni care văd ceva nou, ceva diferit, și li se pare că este un moft. Să știți că sunt persoane care nu consumă grâu, care au intoleranță la grâu, care au alergie și atunci, acestea sunt variantele pentru noi. Puteți să încercați rețetele și dacă aveți alergie și dacă nu aveți. Este foarte gustos!”, a zis Oana Ioniță Nedelcu.
„Reteta: Placinta cu pui, zucchini si cartofi:
Umplutura:
-1 ceapa rosie/alba mica
-3 zucchini
-8-10 masline verzi
-250 ml sos de rosii
-jumatate de legatura patrunjel-sare, piper.
Toate ingredientele se calesc pana cand zucchini e aproape gata, apoi se lasa la racit.
Blat:
-6 cartofi fierti si raciti-
200 ml apa in care au fiert cartofii
-4 oua
-sare
-2 linguri de faina din orez integral (Faina de orez integral pe care o folosesc o obtin din orez integral macinat la rasnita de cafea).
Poti folosi faina de grau sau alta faina.I n forma tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt punem un strat de blat, apoi umplutura si urmatorul strat de blat. Bagam la cuptorul preancalzit la 180 de grade timp de 40 de minute. Pofta buna!”
VEZI ȘI: Pizza pe blat din orez integral. Rețetă simplă și delicioasă cu Oana Ioniță Nedelcu:
VEZI ȘI: Ce meserii au părinții Erikăi Isac (Macarena) / video:
https://www.spectacola.ro/ce-meserii-au-parintii-erikai-isac-macarena-video_36996.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News