Adda, diagnosticată GREŞIT. Ce sunt Borelioza și Bartonella, afecţiunile pe care le are artista

Data publicării:
Facebook Adda
Descriere foto: Facebook Adda

Adda a anunţat că este nevoită să se retragă din viaţa publică, din cauza unor afecţiuni grave. 

În urmă cu un an, Adda a ajuns la urgență, în urma unei reacții alergice grave. Vedeta avea edem la nivelul gâtului, astfel că îi era dificil să respire. Mai mult, pe corpul acesteia apăruse o urticarie atipică, despre care avea să afle că poartă denumirea de Dermografism. După luni de zile de investigații, medicii i-au pus diagnosticul de intoleranță la Histamină și vedeta a început să urmeze un tratament dificil și un regim alimentar extrem de restrictiv. 

Săptămâna aceasta, artista a anunţat că a fost diagnosticată greşit.

„Dragii mei, după un an jumătate de chin în care mi s-a pus diagnostic greșit și mi s-a dat tratament și mai greșit, am aflat într-un final adevărul. A fost nevoie să îmi paralizeze anumite parti ale corpului că să fiu diagnosticata cu Borelioza și Bartonella- transmise de căpușe și țânțari, ploșnițe sau daca te musca animale care au asta în sânge. Din păcate, inflamația și neurotoxinele au ajuns la creier, pentru că nu s-a acționat la timp. Așa că urmează o perioada de lupta și de tratament agresiv care durează în total un an și jumătate", a transmis artista marţi seară. VEZI MAI MULTE AICI.

Ce este infecția cu Bartonella - Boala zgârieturii de pisică

Boala zgârieturii de pisică, cunoscută și sub denumirea de boala ghearelor de pisică, este cauzată de infecția cu bacteria Bartonella henselae. Aproximativ jumătate dintre pisici sunt purtătoare ale acestei bacterii la un moment dat, însă nu prezintă simptome, pentru că Bartonella henselae nu îmbolnăvește pisicile. Cea mai frecventă cale de transmitere a bacteriei între pisici este prin puricii Ctenocephalides felis sau fecalele acestora în care bacteriile pot supraviețui cel puțin nouă zile, potrivit DOC.ro.

Ce este  Borelioza - (boala Lyme sau boala cu 1000 de fețe)

Borelioza poate fi transmisă de căpușe și alte insecte și este o afecțiune care poate pune viața în pericol.

Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgenţă – coordonatorul Unităţii de Primire Urgenţe de la Spitalul Clinic de Urgenţe "Sfântul Ioan" din Iaşi, a explicat, într-o postare pe Facebook, ce reprezintă infectarea cu borelioză, cum o poți preveni și cum o poți trata. 

CITEŞTE MAI MULTE DESPRE ACESTE BOLI PE DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel