Adda, reacție neașteptată, după ce Justin Bieber a anunțat că are probleme de sănătate: „Hai să nu mai râdem”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Adda și Justin Bieber, instagram/ colaj foto
Descriere foto: Sursa foto: Adda și Justin Bieber, instagram/ colaj foto

Adda a transmis un mesaj cu privire la boala cu care a fost diagnosticat Justin Bieber. 

Cântărețul Justin Bieber a dezvăluit că suferă de paralizie facială, după ce și-a anulat spectacolele din această săptămână. Artistul în vârstă de 28 de ani a declarat într-un videoclip pe Instagram că afecțiunea se cauzează unui diagnostic de sindrom Ramsay Hunt.

"Este de la acest virus, care atacă nervul din ureche și nervii faciali și care a făcut ca fața mea să devină imobilă. După cum puteți vedea, acest ochi nu clipește. Nu pot să zâmbesc pe această parte a feței mele. Această nară nu se mișcă.

Deci, există o paralizie completă pe această parte a feței mele (n.r. partea dreaptă). Deci, pentru cei care sunt frustrați de anulările spectacolelor mele, le spun că e evident că nu pot să le susțin. Este destul de grav, după cum puteți vedea. Mi-aș dori să nu fie așa, dar, evident, corpul meu îmi spune că trebuie să o iau mai încet. Sper că mă înțelegeți. Voi folosi această perioadă pentru a mă odihni și a mă relaxa și pentru a reveni la sută la sută.

Mi-a fost din ce în ce mai greu să mănânc, ceea ce a fost extrem de frustrant. Rugați-vă, vă rog, pentru mine!", a dezvăluit Justin Bieber, pe rețelele de socializare.

Ce spune Adda despre boala cu care a fost diagnosticat Justin Bieber

Adda a transmis un mesaj, pe rețelele de socializare, legat de boala de care suferă artistul internațional. Artista a răbufnit după ce a văzut mai mulți oameni au început să râdă de ceea ce i s-a întâmplat lui Justin Bieber. 

„Se numește ”boala sărutului” în termeni populari pentru că se transmite prin fluide. Virusul EPSTEIN BARR- îl luăm toți în copilărie de la mâini murdare etc și avem simptome ”inofensive” care imită răceala. El se reactivează de mai multe ori pe parcrusul vieții și provoacă de la tiroida hasimoto la cancer limfatic, boala lyme, leucemii, paralizii etc. Ar trebui să ne testăm anticorpii igm igg cel puțin de 2 ori pe an. Sunt peste 60 de ulpini și o mare parte din probleme (dacă avem) sunt de la EBV. Din cauza imunității scăzute, alimentație sau alte afecțiuni colaterale, când se reactivează, face ravagii.

Nu se poate trata- pentru că este virus- se poate doar menține în stare latentă în celule. Majoritatea oamenilor cu probleme mari de sănătate, chiar și cu alergii, urticarii, probleme hormonale, boli autoimune, parazitare, de sânge etc au acest virus reactivat. Femeile care au ganglionii inflamați inghinal, la sâni, axilă etc- au acest virus reactiivat. Hai să nu mai râdem că se poate întâmpla oricui!”, a transmis Adda, pe pagina personală de Instagram.

Ce este sindromul Ramsay Hunt

Sindromul Ramsay Hunt este o afecțiune neurologică rară, indusă de zona zoster, caracterizată prin paralizie facială și o erupție cutanata la nivelul urechii sau gurii. Acest sindrom afectează nervul facial de lângă urechile cuiva, spun experții medicali.

Virusul varicelo-zosterian general provoacă, de asemenea, varicelă, această boală apărând mai frecvent la copii. Dacă ați avut varicelă până în momentul de față, virusul se poate reactivă mai târziu în viață și poate provoca zona zoster.

Atât zona zoster, cât și varicelă pot fi ușor recunoscute în urmă erupției cutanate specifice care apare în zona afectată a corpului. Spre deosebire de varicelă, o erupție cauzată de zona zoster în apropierea nervilor faciali ai urechii poate provoca alte complicații, inclusiv paralizia facială și dureri de urechi. Când se întâmplă acest lucru, boală poartă denumirea de sindrom Ramsay Hunt.

Sindromul Ramsay Hunt este de obicei tratat în mod eficient. Cu toate acestea, unele persoane pot rămâne cu o slăbiciune musculară permanentă și pierderi de auz.

Sindromul Ramsay Hunt apare la persoanele care au avut varicelă. Chiar dacă s-au vindecat în urmă acestei afecțiuni, virusul rămâne în corp și uneori se poate reactivă în anii următori, provocând zona zoster, o erupție dureroasă însoțită de vezicule (basici) pline cu lichid.

Acest sindrom este mai frecvent la adulții în vârstă, afectând de obicei persoanele mai mari de 60 de ani. Sindromul Ramsay Hunt este rar la copii.

Afecțiunea nu este contagioasă, dar cu toate acestea, reactivarea virusului varicelo-zosterian poate cauza varicelă la persoanele care nu au avut anterior varicelă sau care au fost vaccinate împotriva acestui virus. Infecția poate fi gravă pentru persoanele care au probleme cu sistemul imunitar, potrivit sfaturimedicale.ro

Printre complicațiile sindromului Ramsay Hunt se numără:

- Pierderea permanentă a auzului și slăbiciune facială

- Pentru majoritatea oamenilor, pierderea auzului

- Paralizia facială permanentă

- Afectarea ochilor, poate îngreuna închiderea pleoapei, corneea, cea care protejează ochiul, se poate deteriora.

- Dureri oculare și vedere încețoșată.

- Nevralgia postherpetica.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel