Adevărul despre ciorbă. Motivul pentru care nu poți supraviețui dacă consumi doar acest preparat. Mihaela Bilic, detaliile pe care nu le știai

Data publicării:
foto: podcast cafea cu visuri/youtube
Descriere foto: foto: podcast cafea cu visuri/youtube

Mihaela Bilic a dezvăluit de ce ciorba nu este un preparat complet.

Nimeni nu pune la îndoială beneficiile generale, dar și gustul delicios pe care îl au ciorbele sau supele, însă acesta nu este un preparat care să te ajute să trăiești zile îndelungate, spune Mihaela Bilic. Astfel, celebrul nutriționist a făcut un joc cu fanii săi în care i-a întrebat ce preparat ar lua cu ei pe o insulă pustie. În momentul în care una dintre ascultătoare i-a răspuns că ar putea trăi doar cu „ciorbă”, specialista a venit cu mai multe argumente care să-i contrazică acesteia părerea.

„Asta e interesant apropo de percepția noastră pentru mâncare. Zeama aceasta din frunze, zarzavaturi, verdețuri este extrem de sănătoasă și de plină de vitamine și de minerale, dar faptul că în legume nu avem deloc grăsimi, este un lucru care nu ne asigură supraviețuirea, paradoxal, și da, o alimentație dietetică ne este la îndemână, când avem de toate în frigider, dar în momentul în care trăim în sălbăticie sau avem nevoie de ceva pentru supraviețuire, acolo avem nevoie de grăsime și de preparate de origine animală, pentru că în ele găsim caloriile și proteinele complete. Ciorbă să fie, dar cu șnițel lângă ea.”, a spus Mihaela Bilic, îm cadrul unei emisiuni realizate la radio Europa FM. 

VEZI și: Mihaela Bilic pune la zid specialiștii care nu recomandă produsele lactate: „Păcatele lor să fie. Nici măcar nu vreau să-i bag în seamă”

Youtube video image

Mihaela Bilic, adevărul despre fibre

Astfel, chiar dacă fibrele sunt necesare în orice dietă și chiar dacă ele sunt puse de foarte mulți specialiști pe lista de „așa da”, Mihaela Bilic spune că dacă nu sunt asociate cu alte alimente benefice, ele nu vin cu prea multe avantaje. În plus, copiii nu ar trebui să aibă mese prea bogate în astfel de nutrienți, mai spune ea. 

„Niciun rol nutritiv nu au fibrele. În momentul în care spunem „fibre, zero calorii”, ce ne spunem nouă, din punct de vedere nutriție? Nu aduc nimic. De ce sunt bune? Accelerează tranzitul, dar cine are nevoie de tranzit accelerat? În niciun caz copiii.

În momentul în care îi dai fibre multe copilului, îi accelerează tranzitul, nu mai au timp să se absoarbă mineralele și vitaminele. Poate să facă carențe, de la fier până la vitamine liposolubile, pentru că au tranzitul mult prea accelerat. Duce la niște intoleranțe alimentare, te trezești cu copilul că are intoleranțe alimentare, pentru că tu, ca mamă, i-ai dat multe fibre”, a spus Mihaela Bilic în cadrul podcastului „Cafea cu visuri”.

Citește și: Vrei să slăbești repede și să scapi de celulită? Urmează aceste patru reguli de aur. Carmen Brumă: „Rezultate bune chiar și într-o perioadă scurtă”

Cine ar trebui să consume multe fibre

În final, aceasta a dezvăluit și care este categoria de oameni care ar trebui să aibă alimentația mai bogată în fibre, față de restul persoanelor ce nu ar trebui să se focuseze pe această grupă de nutrienți.

”Fibrele sunt bune la adulții sedentari, care au o alimentație rafinată și mănâncă de la fast food. Fibrele sunt bune și propoziția continuă. Altfel, fibrele, pentru copii, sunt nonsens. Ce să faci din fibre? O lași pe erbivoră să pască iarbă, da, ea știe, are enzimele (că așa a hotărât natura) necesare să digere. Din celuloza aia ea își ia nutrienți. Noi, nu. Deci, fribre, nu. Zero calorii. Zero valoare nutritivă. Zero”, a explicat Mihaela Bilic.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel