Mulți oameni spun faptul că nu este bine să combinăm alimentele.
Cei mai mulți oameni nu acordă deloc atenție ordinii în care mănâncă alimentele. Cu toate acestea, există anumite persoane care cred că unele alimente nu ar trebui amestecate, deoarece vor cauza probleme de sănătate.
Asta în timp ce, combinarea alimentelor sau alimentația secvențială a fost un subiect foarte dezbătut în lumea nutriției, foarte mulți ani. Mulți oameni susțin că această practică poate îmbunătăți digestia, crește metabolismul și oferă mai multă energie pentru organism, notează onegreenplanet.
Cea mai populară teorie este aceea că unele combinații de alimente pot supraîncărca stomacul și nu pot fi absorbite corespunzător. Explicația este că, corpul uman nu poate digera mai mult de un tip de alimente în același timp, deoarece enzimele se anulează reciproc în prezența altor alimente. Cu alte cuvinte, unele persoane susțin că nu ar trebui să combini fructele cu alți carbohidrați și proteine. Ideea de bază a acestei teorii este să nu amesteci alimente din grupuri diferite.
În contradictoriu, alții spun că cele mai multe grupe de alimente au mai mult de un macronutrient și sunt alcătuite din carbohidrați, proteine și grăsimi. Tractul nostru digestiv este suficient de sofisticat pentru a gestiona mesele care conțin toți cei trei macronutrienți. Așadar, organismul tău are nevoie de o varietate de nutrienți pentru a funcționa în mod optim.
Mănâncă fructe doar pe stomacul gol.
Evită să combini amidonul cu proteinele.
Evită să combini amidonul cu alimente acide.
Evită să combini diferite tipuri de proteine.
Principala problemă a combinării alimentelor este că ignoră complexitatea organismului și a sistemului nostru digestiv. Sistemul digestiv este conceput cu procesele necesare pentru a digera mai mulți macronutrienți în același timp. În timp ce mulți oameni fac afirmația că nu este bine să combinăm alimentele, corpul uman a evoluat pentru a consuma diverse combinații de alimente.
Majoritatea alimentelor integrale conțin o combinație de macronutrienți. De exemplu, o cană de spaghete fierte conține 42,8 grame de carbohidrați totali, 1,3 grame de grăsimi și 8,1 grame de proteine. O ceașcă de năut gătit conține 14,5 grame de proteine, 45 de grame de carbohidrați și 4 grame de grăsime.
Combinarea alimentelor poate fi, de asemenea, și foarte restrictivă pentru multe persoane. Studiile arată că aderarea la o dietă strictă poate promova alimentația dezordonată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News