Mihaela Bilic a dezvăluit în ce condiții putem mânca friptură alături de o garnitură de cartofi.
Există extrem de multe reguli și trenduri noi, când vine vorba de alimentația corectă și de un stil de viață sănătos. În ultima vreme, unele păreri au început să se contrazică între ele, motiv pentru care oamenii nu mai știu exact ce este sau nu bine să pună în farfurie. Astfel, în cadrul emisiunii „Doctor de bine”, de pe Pro TV, după ce a ajuns la final cu subiectele zilei, Mihaela Bilic a răspuns și unor curiozități venite din partea telespectatorilor.
Una dintre aceste întrebări a fost, astfel, cea dacă este sau nu sănătos să asociem carnea cu cartofi, un fel principal, extrem de pus la îndoială de foarte mulți specialiști. Mihaela Bilic a lămurit însă dilema.
„Sunt sigură că mulți telespectatori se confruntă cu această dilemă. Asocierea dintre carne și carbohidrați a ajuns să fie considerată o greșeală, când de fapt este lucrul cel mai sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv. De unde a apărut ideea că nu ai voie să mănânci carne cu garnitură de cartofi sau cu pâine? De la cei care promovează dietele proteice ”, a declarat Mihaela Bilic, medic nutriționist, în cadrul emisiunii Doctor de bine, de pe Pro TV.
Astfel, Mihaela Bilic spune că nu trebuie să facem această asociere dacă suntem într-o dietă, dar e ideală pentru sănătate, întrucât masa este ideală pentru viața de zi cu zi și pentru persoanele care nu urmează un regim.
„Confundăm slăbitul cu sănătatea și disocierea cu normalitatea. Când eliminăm din farfurie făinoasele și cartofii o facem pentru că vrem să slăbim, dar asta pune organismul într-un dezechilibru. Fără carbohidrați, caloriile nu pot fi transformate în grăsimi de rezervă, acesta e mai nou motivul pentru care friptura se mănâncă cu salată, în loc de garnitură. Pentru cei care nu au probleme de silueta și vor să mănânce echilibrat, farfuria ideală trebuie să conțină și carne, și făinoase, și legume.”, a continuat acesta.
Așadar, dacă și tu te fereai până acum de această combinație, Mihaela Bilic te asigură nu ai niciun motiv pentru care să nu asociezi aceste două preparate care sunt delicioase consumate împreună.
„Carnea are doar proteine și grăsimi, așa că e normal să punem lângă ea orez, cartofi, pâine sau mămăligă, adică glucide cu absorbție lentă. În felul ăsta avem în farfurie toate cele trei grupe importante de nutrienți. În concluzie, să mănânci disociat, ajută la slăbit, dar asta nu înseamnă că e și sănătos.”, mai spune Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii difuzate duminică pe Pro TV.
Te-ar putea interesa și: Motivul uimitor pentru care Lia Bugnar nu se uită niciodată la „Clanul”: „Nu văd ce am scris. Mi-e frică, nu pot”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News