Micii cu muștar sunt adorați aproape de toată lumea, însă puțină lume știe cu adevărat la ce ne supunem organismul, când facem această alegere alimentară.
Micii, consumați alături de pâine și muștar, rămân, fără doar și poate, unul dintre principalele alimente preferate ale românilor. Chiar dacă majoritatea sunt fani declarați ai acestui preparat, foarte puțini știu care sunt efectele pe care micii le au asupra organismului și cât de sănătoși sunt aceștia pentru sănătatea noastră Cristi Mărgărit, specialist în nutriție, a explicat pe larg toate efectele la care ne expunem, în momentul în care alegem să consumăm acest aliment din carne tocată.
„Este absolut în regulă, sunt diverse mixuri de carne. Se vorbește aici și despre o supă groasă care conține mult colagen, care să-i lege, se fierb picioarele de porc și așa mai departe. Se pune și un pic de bicarbonat, ca să-i facă pufoși. Apropo de bicarbonat, pentru sportivi e foarte bun, nu e nicio problemă. Foarte mulți s-au speriat, e în regulă bicarbonatul, însă nu trebuie să fie în exces, el se simte dacă este în exces, dra pe mici îi face pufoși.”, a declarat Cristi Mărgărit, specialist în nutriție, în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”, de pe Antena 1.
Când vine vorba despre digestie, aici micii își pot pune amprenta destul de mult, dacă nu respectăm mai multe criterii esențiale.
„Trecem spre digestia micilor. Sunt ușor de mâncat, adică îi apuci simplu și îi mănânci, dar dacă nu îl mesteci bine și mai are și mult usturoi și multe zgârciuri, se digeră greu și atunci trebui să fim foarte atenți la calitatea lor. Când îi cumpărăm, trebuie să fie proaspeți, să ne uităm pe lista de ingrediente. Să fim atenți să mâncăm cât mai puțin din altceva, adică cât mai puțină pâine, cartofi prăjiți. Micii sunt în regulă, nu sunt ceva neapărat dăunător.”, a continuat specialistul.
De asemenea, trebuie să avem mare grijă și în felul în care preparăm micii. Aceștia nu trebuie în niciun caz să fie arși, spune specialistul, care avertizează asupra faptului că arsura, pe cât de delicioasă poate fi, pe atât de multe efecte negative are asupra sănătății.
„Micii sunt buni cât mai cruzi. Arsura reprezintă un risc de cancer, de boli cardiovasculare pentru corpul nostru. Chiar și fumul de la grătar crește șansele de cancer de piele pentru cel care face grătarul. Trebuie să avem grijă să nu fie arși. Nu crud, dar partea arsă nu se mănâncă. Dacă dai mici la copii, tai partea arsă.”, mai spune nutriționistul.
Te poate interesa și: Sirop natural de tuse. Lidia Fecioru: „Câte cinci linguriţe pe zi, chiar şi înainte de culcare”
În final, dacă alegem să consumă micii alături de muștar, atunci corpul nostru se va putea bucura de multiple beneficii.
„Muștarul pleacă de la o plantă rudă cu varză. Muștarul anulează efectele negative ale fumului, ale arsurilor. Muștarul are efect antioxidant, protejează vasele de sânge. La fel ca și la mici, la muștar pe etichetă putem găsi extrem de multe ingrediente, iar un ingredient de care nu scăpăm sunt îndulcitorii. Ca să nu mai scrie zahăr, pun îndulcitori artificiali. El nu ar trebui să aibă zahăr și cu atât mai puțin îndulcitori. Luăm un muștar cât mai curat. Puțin zahăr nu contează atât de mult, dar ar fi bine să fie fără. Dacă vedem un muștar care are cu curcuma, este și mai bine, are mai multe efecte uimitoare. Deci este extrem de bine să punem muștarul în această combinație. Este absolut miraculos, nenumărate beneficii.”, a conchis acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News