Adrian Văncică, despre personajul său din Las Fierbinți: „Celentano devine mai cunoscut ca mine!”

Data publicării:
Captură ecran YouTube HappyFish TV
Descriere foto: Captură ecran YouTube HappyFish TV

Invitat în cadrul podcastului „Aproximativ Discuții cu Gojira”, Adrian Văncică a vorbit despre parcursul său în producția Las Fierbinți.

Să joci un personaj într-una dintre cele mai urmărite producții din România poate fi o binecuvântare, dar și un blestem. Celentano poate fi unul din top trei personaje remarcante ale producției Las Fierbinți.

„Hai să îți zic. Am avut discuția asta eu cu mine în capul meu. Și am avut-o așa: Băi, Celentano ăsta devine mai cunoscut ca mine. E de bine sau e de rău? Nu e de bine. Pentru că eu sunt un actor, eu pot mai multe, eu fac mai multe, eu pe dr*acu, eu pe lacu. Băi, e bine să ai și orgolii în meseria asta, că astea te duc mai departe. Acuma cum să zic... Eu am fost și actor din ăla pe care îl știa lumea. Știi cum, poți să fii actor și să nu te știe lumea, că joci nu știu unde... într-un teatru. Cu ce vă ocupați? Sunt actor. A, da? Nu știam. Pot să fiu un actor de care lumea să zică: Vă știu de undeva, dar nu știu de unde. Sunt actor. Ce-ați făcut? Acum patru ani o reclamă. Poți să fii și așa. Acuma de ce te-ai făcut actor? Să te cunoască și pe tine lumea. Că dacă te-ai făcut actor să nu te știe lumea... Știi cum e... e păcat să fii actor și să nu ai un pic de faimă. Să știi și tu cum e. Să vezi ce frumos e!”

Adrian Văncică recunoaște că la început s-a opus personajului. Nici nu avea pe cine să întrebe cum este să duci atât de multă vreme un rol.

„La început, m-am opus câteva sezoane. Am fost: Bă, dar nu se poate. Dar Hamlet mă așteaptă, marile scene de lemn sunt pentru mine. Dar am zis: Bă, stai mă puțin. Ia-o mă ușor. Bucură-te, mă, de ce ai. Fă, mă, ce ai. Fii profesionist! Du-o la capăt. Și știi cum e. Nici n-aveam pe cine să întreb. Ca să întreb pe cineva, să zic: Băi, cum gestionezi, tovarășe actor, mai în vârstă, mai în etate, cum se gestionează, dom'le, să duci un personaj 600 de episoade? Cum o gestionezi tu emoțional ca om? Cum te-ai simțit tu? Ce ți-ai făcut să îți fie... cum să spun, ai și alte probleme. Acuma, dacă e să o iei strict pe meserie, când duci un personaj atât de multe episoade și atât de mulți ani de zile, ai d-astea de igienă de meserie. Cum faci tu să nu te plictisești? Că poți să te plictisești, bă băiatule. Să ți se ia. Bă, da' tot aia?”

Pentru a reuși să ai un personaj atât de multe sezoane, trebuie să ajustezi permanent, mai spune actorul.

„Ce găsești? Ce găselnițe ai? Cum faci? Păi și te apuci să ți le faci, de la două sezoane la două sezoane mai schimbi ceva. La unu mai faci cu mânuțele mai nu știu cum. După trei sezoane, mai strângi din măsele și nu mai faci nu știu ce. Să îți găsești tu mici chestii care să te țină proaspăt.”

De unde a venit monologul de 1 Decembrie al lui Celentano, devenit viral la momentul respectiv?

„Am intrat și eu pe culoarul cu scrisul pentru serial. Și am tot scris, am tot scris, dar încă nu îmi găsisem un drum al meu care să-mi placă. Bine, nici acuma nu sunt 100% sigur că nu e bine să fii 100% sigur niciodată. Dar încă aveam în mine o doză de emoție pe care voiam să o dau. Eu în timpul liber, și mai ales în tinerețe, mai scriam și poezie, numai pentru mine. Și aveam în mine o chestie de-asta de emoții, adică îmi plăcea să scriu comedie, dar parcă totuși nu era un întreg care să-mi placă. Și în structura acelui episod, ajunsesem în urma discuțiilor, bă ar trebui să zică și el ceva ca bețivul. Și am scris bucata aia, care chiar am zis ce aveam pe suflet.”

 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Alexandra Dumitru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel