Adrian Văncică este îngrijorat pentru România: „Despre acești oameni este și în Las Fierbinți”

Data publicării:
Adrian Vancica / Youtube, Radu Tibulca
Descriere foto: Adrian Vancica / Youtube, Radu Tibulca

Multă lume se întreabă care este mesajul transmis de serialul Las Fierbinți, iar Adrian Văncică vine cu răspunsul. Mesajul este unul simplu, dar complicat în același timp, astfel că actorul și regizorul Văncică lămurește lucrurile.

„Eu despre astfel de oameni scriu. Despre acești oameni este și în Las Fierbinți, despre cei care nu fac nimic și spun că au ghinion. Celentano este un pierde-vară, dar în mintea lui se crede un artist – poate că nici Eminescu nu ar putea scrie mai bine decât el, și meșterul Manole mai are de învățat. Și oameni ca ei există”, spune Adrian Văncică în podcastul lui Radu Tibulcă.

 

Adrian Văncică continuă și spune că oamenii despre care scrie sunt și printre cei mai vocali din România, astfel că mesajul din Las Fierbinți este orientat către aceștia. Deși umorul este o metodă bună de a aborda diverse probleme sau tematici ale unei societăți, Văncică mai spune și că educația ar fi singura soluție la acest fenomen.

Mai mult, educația ar proveni de la politicieni înzestrați, iar educația ține de un termen lung, de la 20 de ani în sus, mai spune actorul.

„Ei sunt, de obicei, și cei mai vocali. Dacă e să vorbim serios, soluția pentru acești oameni este educația. Aceasta este singura soluție. Nu există alta. Și educație există doar atunci când ai o clasă politică bună care își dorește oameni educați, dar e un proces de durată, de cel puțin 20 de ani.”, transmite actorul.

 

 

Youtube video image

 

Ulterior, Văncică precizează că este îngrijorat cu privire la viitorul României. Citind statistici a realizat că nu stăm deloc bine, spunând și de ce nu este potrivit pentru a deveni profesor, chiar dacă i s-a oferit această oportunitate.

„Ce să zic... sunt lucruri care mă îngrijorează. Citeam niște statistici care m-au speriat.

Una dintre ele, de acum doi ani, arăta că a fost pentru prima dată când mai mult de jumătate dintre copiii români s-au născut în afara țării. Aceștia nu se vor mai întoarce în România. O altă statistică îngrijorătoare, pe care am citit-o acum două săptămâni, spune că în cinci ani, mai mult de jumătate dintre învățătorii din România vor ieși la pensie.

Este adevărat că a fi profesor este o vocație. M-au întrebat și pe mine de ce nu vreau să predau actorie, dar nu cred că am răbdarea necesară să învăț pe cineva. Nu cred că am vocație. E greu... nu știu cum să explic.

Nu înțeleg cum de unii nu reușesc. Mi se pare atât de simplu să faci actorie, nu înțeleg cum alții nu pot. Acesta este doar un exemplu. De aceea mi-e greu să explic cuiva. Poate că răbdarea o dobândești, dar tactul, cu el te naști.”, încheie actorul, în podcastul menționat.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel