Ai nevoie de mentor pentru a te iniția în Kabbalah? Thea Haimovitz: Trebuie să fii cineva ca Moise, ca Avraam

Data actualizării: | Data publicării:
Thea Haimovitz, Mi-th influencer
EXCLUSIV
Descriere foto: Thea Haimovitz, Mi-th influencer

Mirela Vescan şi Thea Haimovitz au vorbit în această ediție a Mi-Th despre cartea „Bijuteriile Kabbalah și Lumina Lor", dar și despre cum a început să se inițieze Thea Haimovitz în Kabbalah.

Întrebată de Mirela Vescan cum s-a inițiat în Kabbalah și dacă cineva are nevoie de un mentor pentru a face acest lucru, Thea a spus:

„E foarte important să ai un mentor. Poți învăța și singur, dar nu o duci. Dacă nu ai de la cine să înveți te poți scufunda de 100 de ori. Poți sta, poți să faci și să studiezi, dar trebuie să fii cineva ca Moise, ca Avraam, ca tu să îți fii autosuficient. Ai nevoie de un mentor. Cine zice că nu a avut mentor și că a pornit de la el și că doar el le poate pune pe toate la cap... acestea sunt niște chestii de un ego ieșit din comun și de o ignoranță ieșită din comun. Ai nevoie de un mentor în Kabbalah. Mie mi-a murit mentorul, de atunci am foarte mulți mentori ca să valoreze cât unul. Dumnezeu a creat lumea prin intermediul geometriei sacre. Atunci când vorbești, citești aceste litere sacre, lumile sacre și superioare, îngerii, entitățile, aud că cineva bate la poartă. Tu când ai o dorință mare, când ai spiritul curat, se deschid ușile și viața e complet diferită”, a spus Thea Haimovitz.

 

Youtube video image

Cum a intrat Thea în lumea Kabbalah

 

„Am început puțin pe dos cu Kabbalah. Oamenii încep de obicei cu astfel de lucruri când caută ceva în viață. Pe mine m-au atras întotdeauna ceea ce a ținut de bijuterii Kabbalah și ce am văzut prin Israel. Eu am ajuns la Kabbalah prin bijuterii. De obicei se întâmplă invers. Intrasem într-un magazin din Israel, unde era plin de lucruri care țin de acest domeniu, de bijuterii, tot felul de mașini și unelte. Eu mi-am dat seama că recunoșteam toate acele obiecte și că știu ce trebuie să fac cu ele. Acela a fost un șoc. Eram singură, era anul 1998. Mă dusesem să cumpăr niște bijuterii doar, nu altceva. Eu, care nu știu să desenez, pot face reprezentări bijuteriilor, desen în spațiu. Mi-am dat seama în acel mediu înconjurător că pot crea”, a zis Thea Haimovitz.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel