Ce alimente trebuie să evităm în post și cu ce produse sănătoase le putem înlocui?
Mulți dintre noi fac greșeli de alimentație în perioada postului din cauza limitării produselor de origine animală. Mai mult decât atât, anumite alimente pe care le consumăm în mod regulat în post au efecte extrem de nocive asupra sănătății.
Pateul vegetal este una dintre cele mai consumate produse în perioada postului. Din păcate „combinația dintre pâine și pateu vegetal este foarte dăunătoare pentru organism și devine o bombă calorică", a declarat nutriționistul Mario Popescu pentru emisiunea "Vorbește lumea" de la Pro TV. Mai mult decât atât, „pâine albă are un indice glicemic foarte mărit", iar acest lucru va determina creștere în greutate.
Putem înlocui pateul vegetal cu un alt produs asemănător, dar foarte sănătos : „ne putem face în casă un pate vegetal din năut și cartofi”, anunță nutriționistul.
În trecut „a fost o campanie de marketing foarte agresivă cu privire la beneficiile pe care le aduce soia pentru sănătate", dezvlăluiește nutriționistul. Acest lucru nu este departe de adevăr, DAR nu se aplică produselor din soia modificate genetic. Din păcate, cele mai multe produse din soia de pe piață sunt modificate genetic, iar tofu este unul dintre cele mai populare. El avertizează că "este bine sa evităm consumul de soia deoarece perturbă foarte mult balanța hormonală".
Așa cum spune și nutriționistul, „despre mezeluri în general nu am o părere foarte bună”, iar alimentele vegetale de acest tip sunt și mai periculoase pentru sănătate. Din acest motiv, mezelurile ar trebui eliminate total din alimentație.
„Problema cu ei este că nu îi consumăm doar în post", declară Mario Popescu și anunță că ne putem bucura de același gust în cazul în care îi preparăm altfel: „putem să tăiem cartofii pai și să îi gătim în cuptor".
Citește continuarea pe DC MEDICAL
Reguli de urmat în Postul Paștelui. Preot: Degeaba mâncăm cartofi și fasole, dacă suntem răi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News