Majoritatea oamenilor apelează direct la vitamina C după ce au răcit, dar ea poate fi obținută preventiv prin fructe și legume.
Iată câteva alimente care stimulează sistemul imunitar:
* citrice - se crede că vitamina C crește producția de celule albe din sânge, care sunt cheie pentru combaterea infecțiilor. Aproape toate citricele sunt bogate în vitamina C - grapefruit, portocale, clementine, mandarine, lămâi, lime.
* ardei roșii - Dacă credeți că citricele au cea mai mare vitamina C dintre toate fructele sau legumele, gândiți-vă din nou. Ardeiul gras roșu conține de aproape 3 ori mai multă vitamina C (127 mg) decât o portocală. Sunt o sursă bogată de betacaroten. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, vitamina C vă poate ajuta să vă mențineți pielea sănătoasă. Betacarotenul, pe care corpul dumneavoastră îl transformă în vitamina A, vă ajută să vă mențineți ochii și pielea sănătoasă.
* brocoli – este plin de vitamine și minerale. Plin cu vitaminele A, C și E, precum și cu fibre și mulți alți antioxidanți, broccoli este una dintre cele mai sănătoase legume pe care le puteți pune în farfurie. Cheia pentru a-și păstra puterea intactă este să-l gătiți cât mai puțin posibil - sau mai bine zis, deloc. Cercetările au arătat că aburirea este cea mai bună modalitate de a păstra mai mulți nutrienți în alimente.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News