Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre alimentele care ajută la hidratare și pot înlocui apa.
Există alimente care au un conținut foarte ridicat de apă și pot ajuta la hidratarea întregului organism. Potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic, laptele este unul dintre aliații de încredere când vorbim de hidratare, având în compoziția sa 87% apă.
„Laptele este miraculos la capitolul hidratare. Există studii comparative între consumul de apă și consumul de lapte și s-a demonstrate că organismul nostru, datorită acestei complexități al laptelui, reține mai bine apa și folosită mai bine în momentul în care vine la pachet cu nutrienții din lapte.
În lapte avem 87% apă, iar puținul rest face diferența. Este foarte bun pentru copii, sportivi și la cei care fac efort fizic intens și care pierd apa prin transpirație. De multe ori este nevoie de hidratare și remineralizare pentru a înlocui acest lichid vital. Poate să fie laptele din cafeaua cu lapte, laptele bătut sau orice altă formă de lapte”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la știrile Pro TV.
De asemenea, ceaiul poate fi considerat o alternativă la apa obișnuită. Ceaiul negru, în care regăsim teina, poate oferi un impuls de energie suplimentar, în timp ce ceaiul verde este bogat în antioxidanți și aduce numeroase beneficii pentru sănătate.
„Și ceaiul poate să fie considerat apă. În momentul în care vorbim de ceai, dacă avem ceaiul negru, acolo avem teina, care este omolog cu cafeina și ne dă și un tonus suplimentar. Dacă vorbim de ceaiul verde avem foarte mulți antioxidanți și din nou beneficii”, a precizat medicul nutriționist.
Te-ar putea interesa și: Jorge rupe tăcerea! De ce l-a sunat Jador, după descalificarea de la Survivor All Stars: „Chiar nu mă așteptam. Nu îmi venea să cred”
Ciorba reprezintă și ea o opțiune pentru hidratare, având peste 80% conținut de apă și fiind bogată în mineralele din legumele folosite în preparare.
„Mai avem un ingredient românesc secret și anume ciorba, că tot a venit postul. Ciorba este un lichid. Avem mai mult de 80% apă. Ciorba de legume aduce și mineralele din legume. Această combinație de substanță uscată diluată în foarte multă apă s-a observat că ține mai bine de foame decât dacă am mânca felul 2 și am bea o sticluță de apă. Nu doar hidratarea o rezolvăm cu o ciorbă, ci și senzația de foame”, a adăugat medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la știrile Pro TV.
Te-ar putea interesa și: Mario Fresh, declarație neașteptată după ce a șters toate pozele de pe Instagram, inclusiv pe cele cu Alexia Eram: „Un capitol frumos se termină aici”
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit că nu consumă apă și că preferă în schimb ceaiul. Consideră că această băutură este o alternativă excelentă la apa obișnuită, care îi oferă hidratare și, totodată, are un gust plăcut.
„Am spus mereu că nu îmi place apa și că beau ceai. Iată la ce spun eu ceai. Sunt niște fructe uscate peste care pun apă fierbinte și le las așa să se infuzeze câteva ore. Tot ceai este, dar băut rece ține loc de apă. E o apă cu gust. Bun bun”, a spus Mihaela Bilic pe rețelele sociale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News