Dr. Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt alimentele ce contribuie la creșterea imunității la copii, dar și care sunt cele două elemente negative ce ne pot afecta sănătatea.
Invitată la emisiunea lui Cătălin Măruță, Dr. Mihaela Bilic a vorbit despre alimentele care contribuie la creșterea imunității copiilor. De asemenea, aceasta a evidențiat importanța somnului pentru sănătatea și imunitatea noastră, dar și efectele negative ale consumului de zahăr.
„Există alimente care ajută nu doar imunitatea copiilor, ci a noastră, a tuturor. Imunitatea este capacitatea organismului de a răspunde la tot ce înseamnă atac din exterior. Există un studiu care arată că o sută de grame de zahăr, cam cât are un litru de băutură răcoritoare carbogazoasă, scade imunitatea cu 94% în următoarele trei zile. Somnul este o chestiune pe care societatea nu o scoate în evidență. Insomnia nu este descrisă ca o boală serioasă, nu avem tratament. Un somn de calitate este miraculos pentru organism și imunitate, Somnul este singurul element care hrănește celula nervoasă. Fără mâncare putem trăi, fără somn, nu. Creștem în somn, iau neuronii se reechilibrează, se hrănesc”, a explicat Dr. Mihaela Bilic, la emisiunea lui Cătălin Măruță.
1. Proteine
Proteinele vin din carne, pește și ouă. Copiii nu pot fi vegani pentru că fără proteine de calitatea întâi nu putem face anticorpi și nu putem avea imunitate bună. Porția normală pentru adulți este de 500 de grame de carne pe săptămână. Oul este acel element miraculos în care natura a pus tot ce e mai bine, într-un volum mic.
2. Omega 3 și Vitamina D
Omega 3 îl putem lua chiar și din conservă de ton sau de sardine, atâta timp cât este pește. Omega 3 și Vitamina D nu sunt nicăieri atât de eficiente ca în pește. Scot inflamația din organism și cresc răspunsul imun.
Te-ar putea interesa și: Deserturi care nu îngrașă. Doctor Mihail a dezvăluit mai multe opțiuni delicioase
3.Vitaminele A, C, E
Aceste vitamine sunt antioxidante. Vitamina A o găsim în grăsime animală. În ficăței, în lapte gras și unt. Legumele nu au Vitamina A, dar toate legumele verzi și portocalii conțin această vitamină. Vitamina C o regăsim doar în fructe și legume, nu avem înlocuitor animal. Vitamina E înseamnă ulei, o găsim în semințe și nuci.
4. Prebiotice, postbiotice și probiotice
Toate acestea sunt hrană pentru bacterii. Ele există în lactate. Un copil care este hrănit cu lapte, este un copil „bine crescut”. Copiii cresc inclusiv mai înalți prin consumul de lapte. În dieta unui copil, grăsimea trebuie să fie pe primul loc, între 30 și 35% trebuie să fie grăsime.
Te-ar putea interesa și: Doctor Mihail a dezvăluit care este cea mai importantă regulă în alimentație
5. Fier, acid folic și Vitamina B12
Toate aceste elemente previn anemia. Globulele roșii sunt dependente de fier. Dacă noi nu avem aceste elemente în corp pentru a ajuta oxigenarea celulelor, nu putem fi sănătoși. Fierul îl putem lua din produsele animale în proporție de până la 30%, din produsele vegetale, din păcate, absorbția este de sub 10%. Excesul de fier este periculos. Cu cât este carnea mai închisă la culoare, cu atât are mai mult fier și nu se distruge prin gătit. Acidul folic este doar în plante și frunzele verzi. Vitamina B12 se regăsește tot în produsele animale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News