Anca Alungulesei a explicat în ce măsură ne influențează alimentele starea de spirit.
Anca Alungulesei a fost invitată în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV, unde a făcut noi dezvăluiri cu privire la modul în care unele alimente ne influențează viața de zi cu zi. De data aceasta, este vorba despre schimbarea stării de spirit, care poate fi influențată într-un procent mare de ceea ce avem în farfurie.
„Alimentele au o influență asupra stării emoționale, ne gândim că atunci când mâncă ceva, mâncăm doar ca să extragem nutrienții ca să-i fie bine corpului. Când vine vorba despre starea noastră de fericire, este momentul să aducem în discuție serotonina, hormonul fericirii. Stomacul este al doilea creier și atunci ceea ce noi mâncăm influențează secreția de serotonină și sănătatea bacteriilor intestinale.”, a declarat Anca Alungulesei, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.
Citește și: Topul alimentelor care ne îmbunătățesc memoria. Mario Popescu: „Este secretul longevitățiii memoriei”
Așadar, Anca Alungulesei începe lista cu produsele pe care ar trebui să le consumăm, dacă ne dorim să avem parte de o stare de spirit foarte bună. Dacă la unele te-ai fi gândit și tu înainte, pe altele probabil că nu le-ai fi luat în considerare, precum ar fi murăturile.
„Am pregătit aici ciocolata neagră, cu foarte puțini îndulcitori și mult cacao. E bine să o mănânci după masă. Bananele ne oferă și ele o stare de bine. Spanacul este și el o sursă bună de magneziu, nucile, migdalele, toate acestea ajută organismul să secrete această serotonină, pe care toți o căutăm. Avem și alimente acre, precum lămâile, murăturile, care sunt minunate, ajută flora intestinală, o hrănește, ar trebui să le consumăm zilnic. Mai avem oțetul și cidrul de mere, bune pentru curățarea organismului. Deci avem categoria de fructe, legume, verdețuri, nuci, semințe. Ideal este ca nucile să fie hidratate, acest proces fiind foarte simplu, eu le am mereu la hidratat, apoi le pun în frigider, și le cojești coaja.”, a continuat nutriționistul.
Totuși, trebuie să știi că sunt și câteva alimente de care ar trebui să te ferești cât mai mult, pentru a nu accentua stările de tristețe sau anxietate, avertizează Anca Alungulesei.
„Dacă ne uităm la prăjituri, ele sunt apetisante, au gust bun, cartofii prăjiți la fel, dar ele ne fac fericiți pentru moment. Când trec aceste momente, se amplifică stările de anxietate, de depresie, persoanele care au dezechilibre cu glanda tiroidă, se amplifică aceste efecte, pentru că înseamnă zahăr. Cartofii au un procent de amidon mare și tot în zahăr se transformă și am adăugat și ciocolata aici, care este cu mult zahăr. Ține doar de alegerea noastră, gusturile se educă. Papilelor noastre gustative le ia în jur de 14 zile să se regenereze, evident că atunci când mănânc mai mult zahăr, ele vor cere mai mult zahăr. În momentul în care simt să mănânc mai mult acru, înseamnă că bacteriile intestinale funcționează cum trebuie. Trebuie un exercițiu, noi suntem adulți, nu e greu, e nevoie de un mic efort, ca să ne reeducăm gusturile.”, a mai spus aceasta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News