Care sunt alimentele pe care le poți congela și care sunt cele pe care nu trebuie să le congelezi niciodată.
Congelarea produselor este o metodă utilizată de multe persoane și mulți cumpărăm direct alimente congelate, fie ele și semipreparate, dar fii atent, pentru că există o serie de alimente care nu trebuie congelate niciodată.
Iată câteva reguli de bază atunci când congelezi alimentele
1. Folosiți ambalaje rezistente și impermeabile. Cel mai bine ar fi să le alegeți pe cele special concepute pentru congelator. Puteți opta și pentru recipiente din aluminiu cu capac sau pentru cutii din plastic. Puneți alimentele în pachete mici, pentru a le putea congela și decongela rapid și în cantitatea necesară. Înainte de a le băga la congelator, eliminați aerul din interior, iar în cazul lichidelor lăsați suficient spațiu pentru a permite dilatarea lor. Nu umpleți prea mult pungile cu legume care urmează să fie congelate. Dacă nu va fi suficient spațiu în pungă, gheața va distruge fibrele alimentelor.
2. Notați pe pachete data la care au fost congelate. În acest fel, veți știi pe care să le consumați primele.
Ce alimente poți congela și pentru cât timp
1. Pâinea poate fi ținută la congelator până la 1 lună.
2. Cozonacul și prăjiturile fără creme sau glazuri pot fi ținute în congelator până la 6 luni.
Cite;te continuarea pe DC NEWS
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News