Alimentele care pot elimina celulita. Trebuie să le introduci neapărat în meniul zilnic

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Specialiștii au identificat câteva alimente care te pot ajuta să reduci celulita de pe piele.

Celulita este una dintre cele mai comune probleme de piele cu care se confruntă femeile. Apare din diverse motive și, indiferent de kilogramele pe care le ai, te poți confrunta cu aceste semne neplăcute. 

Tocmai din acest motiv, piața de astăzi este plină de suplimente, loțiuni și alte tratamente minute pentru piele, care pretind că reduc sau tratează celulita, dar care nu oferă întotdeauna rezultatele dorite. Partea cea mai bună este că există o listă de alimente care sunt considerate benefice, când vine vorba de lupta cu celulita, iar tu ar trebui să te obișnuiești să le introduci în alimentația zilnică, dacă nu ai făcut-o deja, potrivit EatThis.

1. Afine

Nu există nicio dovadă care să ateste faptul că consumul de fructe, inclusiv de afine, și legume este asociat cu o greutate corporală mai mică. Această analiză critică din European Journal of Nutrition face, de asemenea, o legătură convingătoare între consumul de fructe și legume și reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială.

VEZI și: Mihaela Bilic, rețetă de salată de vinete de dietă: „Are puține calorii. Gustul delicios este garantat și silueta neafectată”

2. Linte

Lintea și alte legume, cum ar fi fasolea neagră, năutul, sunt surse excelente de fibre. S-a constatat, de asemenea, că acestea creează o pierdere modestă în greutate pentru persoanele care le consumă în mod regulat, lucru care a fost explorat în această analiză sistematică din American Journal of Clinical Nutrition și lucru care poate favoriza dispariția celulitei.

3. Pere

Perele sunt fructele cu cel mai mare conținut de fibre. Având în jur de 6 grame de fibre per fructul mediu, o să simți o sațietate mai mare cu mai puțină mâncare, dacă integrezi acest aliment în gustările tale zilnice. 

4. Varza kale

Într-un studiu efectuat în 2014, publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics (Jurnalul Academiei de Nutriție și Dietetică), s-a constatat că cei care consumă în mod repetat verdețuri cu frunze închise fără amidon, cum ar fi varza kale, precum și de legume de culoare portocalie sau galbenă intensă, au avut o grăsime viscerală mai mică decât non-consumatorii.

5. Avocado

Deși avocado este mai caloric decât majoritatea celorlalte produse, poate ajuta la stimularea pierderii în greutate. Femeile care consumă în mod regulat fructe și legume, inclusiv avocado, au înregistrat o pierdere în greutate mai mare pe o perioadă de patru ani decât cele care nu au consumat aceste alimente, potrivit acestei publicații din revista Nutrients.

Citește și: Cum să te răcorești pe timp de caniculă. Cele mai bune sfaturi pentru această perioadă

6. Ciuperci

Ciupercile ajung în mâncărurile cu carne, unde sunt amestecate cu pui, vită sau porc, nu doar pentru gust, dar și pentru valorile lor nutriționale minunate. Acestea pot înlocui alte ingrediente cu un conținut caloric crescut, făcându-te astfel să te saturi mai repede și „păcălind” astfel foamea. 

7. Apa

Deși este o băutură, nu un aliment, apa nu numai că te ajută să te menții hidratat, dar consumul ei te ajută și să eviți celulita. Încearcă să bei cel puțin un litru jumătate de lichide zilnic, pentru a putea beneficia de aceste lucruri.

8. Banane

Bananele sunt recunoscute în mod obișnuit ca fiind o sursă de potasiu, care este asociat cu controlul umflăturilor, deoarece are o relație inversă cu sodiul. Retenția de lichide din cauza consumului ridicat de sare în alimentație poate duce la umflături care pot crește aspectul celulitei, iar bananele intervin în acest caz.

9. Cartofii dulci

Dacă ești în căutarea unei legume cu amidon, cartofii dulci sunt o alegere excelentă, oferind unele dintre cele mai solide beneficii pentru sănătate, inclusiv un conținut excelent de vitamina A. Sunt, de asemenea, bogați în potasiu, care poate reduce vizibilitatea celulitei asociată cu un aport excesiv de sodiu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel