Alimentele care te feresc de arsurile solare. Trebuie să le consumi mereu vara. Carmen Brumă: „Protejează pielea de interior”

Data publicării:
Carmen Brumă, captură video Youtube, MediCOOLro
Descriere foto: Carmen Brumă, captură video Youtube, MediCOOLro

Carmen Brumă a dezvăluit ingredientele importante pe care trebuie să le includem în rutina noastră în sezonul cald.

Pielea noastră are nevoie de un plus de îngrijire vara, când razele soarelui sunt extrem de violente și când arsurile solare sunt la ordinea zilei. Astfel, pe lângă celebra cremă cu SPF pe care specialiștii recomandă să o folosim zilnic, indiferent de temperaturile din termometre, se pare că este important să-i oferim organismului nostru anumiți nutrienți care au capacitatea de a proteja din interior de razele UV. Carmen Brumă a vorbit despre cele mai importante ingrediente de care avem nevoie vara, dar a dezvăluit și principalele alimente din care putem să le luăm pe acestea.

„Ingredientele care ajută pielea vara, mai ales dacă obișnuiești să te expui la soare.

1. Astaxantina este un puternic antioxidant sintetizat tocmai împotriva radiațiilor solare. Acționează ca un filtru solar, care protejează pielea de interior, dar asta nu înseamnă că nu mai ai nevoie de cremă cu SPF. Îl găsim în somon, creveți, fructe de mare.

2. Coenzima Q10, care stimulează înmulțirea fibroblastelor, celulele din piele responsabile cu secreția de colagen și elastină și care, de asemenea, asigură protecție împotriva razelor UV. O găsim în carne de vită, în sardine, macrou, în hering, nuci, semințe, broccoli, tofu.”, a dezvăluit Carmen Brumă pe rețelele de socializare. 

Citește și: Cum eviți deshidratarea pe caniculă. Respectă aceste 5 reguli. Dr. Marius Sava: „Aveți foarte mare grijă!”

Pericolul care se ascunde în spatele pielii bronzate

Chiar dacă pielea bronzată este râvnită de foarte multe femei în sezonul cald, specialiștii spun că aceasta nu este deloc un semnal al unei stări de sănătate optime. Partea și mai gravă este dacă se ajunge la arsuri solare, explică medicii dermatologi, care expun și pericolele din spatele acestei situații.

„Pielea se bronzează în cel mai fericit caz, însă se poate și arde, iar aici este cea mai mare problemă, pentru că piesa expusă necontrolat la soare ajunge în fața riscului de arsură solară, care este de diferite grade, de la cea ușoară, până la stadii avansate. Este important să folosim crema cu protecție solară tocmai pentru a preveni arsurile solare. Arsura solară induce niște modificări în celulele pielii noastre și, din păcate, acestea se îmbolnăvesc, se defectează ADN-ul lor și pot apărea leziunile. Pielea nu uită niciodată această arsură solară.”, a declarat Dr. Amalia Anghel, medic dermatolog, în cadrul unei emisiuni TV. 

VEZI și: Rețetă dietetică de salată de vinete. Are beneficii impresionante pentru creier, inimă, dar și pentru siluetă

Ce cremă cu SPF recomandă specialiștii

Astfel, pentru a fi sigur de faptul că pielea nu va fi în niciun fel afectată de radiațiile violente ale soarelui, specialista recomandă să alegem întotdeauna protecția maximă la cremele cu specific. Doar ele protejează eficient, fără superficialitate, și asigură o sănătate optimă a pielii.

„În primul rând, trebuie să alegem filtrul maxim, cel de 50, ceea ce înseamnă o protecție de 97%, adică blocăm radiația când ajunge în contact cu pielea noastră, ceea ce e ideal. Însă e menținut acest efect o perioadă de timp, pentru că nu suntem protejați toată ziua, trebuie să aplicăm crema la 2-3 ore, iar dacă intrăm în apă trebuie să o aplicăm după ce ieșim din apă. 

Avem spray cu factor, pe care-l putem reaplica ușor, inclusiv peste machiaj, pudră, multe variante de reaplicat. Spray-ul ne ajută și pentru corp.”, mai spune aceasta.

VEZI și: Carmen Brumă, rețetă de prăjitură cu caise, fără zahăr și fără gluten. Te lingi pe degete de bună ce e



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel