Alimentele pe care să nu le pui niciodată în pachețelul din ghiozdan: „Nu ar trebui consumate”. Rețetele sănătoase pentru care poți opta, în schimb

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Mario Popescu a dezvăluit cum ar trebui să arate pachețelul ideal pentru copii.

Școala a început deja de câteva zile, iar una dintre preocupările majore ale părinților este ce mâncare să le ofere micuților la pachet. În acest sens, unele dintre cele mai la îndemână lucruri care sunt adesea adoptate de mulți adulți sunt sandvișurile cu mezeluri, adorate de cei mici, dar chiar și croissantele, o variantă rapidă de gustare, dar și delicioasă, în același timp. Cu toate acestea, ce este bun, nu înseamnă cu este și sănătos, atrage atenția nutriționistul Mario Popescu, care dezvăluie care sunt alimentele de care ar trebui să ne ferim complet, când vine vorba de pachețelul de școală pentru copii. 

„E o problemă din ce în ce mai mare că nu există educație nutrițională în cazul copiilor. (...) Sunt la modă sandwich-urile cu mezel, nu ar trebui consumate, e zero toleranță față de mezeluri. Margarina e o sursă de grăsimi trans, foarte periculoasă. Deci zero margarină. Dar am venit cu variante sănătoase. (...) Zero toleranță pentru croissante.”, a declarat Mario Popescu în cadrul eminsiunii Vorbește lumea, potrivit protv.

VEZI și: Beneficiile uimitoare pe care le are carnea de porc. Dr. Mihail încurajează consumul său

Variante sănătoase de pus la pachet

Mario Popescu le oferă însă părinților și câteva alternative sănătoase pentru care pot opta mereu și pe care micuții pofticioși să le îndrăgească. Este vorba despre preparate predominant din fructe și legume, dar cu ajutorul cărora te poți „juca” cât mai mult, astfel încât să obții fel de fel de preparate gustoase. De asemenea, nici proteina nu ar trebui să lipsească de aici, pe care o poți include prin diferite variante.

„1.Sandwich cu unt și mezeluri făcute în casă din piept de curcan pus la cuptor sau mușchiuleț de porc
 
2. măr la cuptor, dovleac la cuptor, se adaugă peste miere sau sirop de agave și nuci sau scorțișoară;
 
3. budincă de avocado și pudră de roșcove; ca să aibă gust mai bun și dulce, se poate adăuga miere și/ sau sirop de agave; se introduce avocado-ul în blender, cu apă sau lapte vegetal, se pune cacao sau pudră de roșcove, se adaugă miere sau sirop de agave;
 
4. poridge cu fulgi de ovăz integral, fierți între 3-5 minute, peste care se pun banane și/ sau mere coapte”, a spus nutriționistul. 

VEZI și: Anca Țurcașiu, rețetă de rulouri cu dovlecel și ou. Este sănătoasă și potrivită pentru orice dietă

Mihaela Bilic este pro sandviș

În timp ce Mario Popescu pune sandvișul pe lista neagră, Mihaela BIlic vorbea recent despre necesitatea preparatelor pe bază de pâine în ghiozdănelul copiilor. Ba  ai mult, și pofta de dulce poate fi satisfăcută în acest fel, anunța celebrul doctor nutriționist. 

„Din punct de vedere nutrițional, în sandviș sunt prezente toate categoriile de nutrienți: carbohidrați cu absorbție lentă din pâine, proteine și grăsimi din carne/ brânză/ ou/ pește, vitamine și minerale din legume. Nu mai rămâne decât să găsim o pâine cu rețetă curată și masa sănătoasă e asigurată! 

Chiar și pofta de dulce o putem “trata” cu pâine: o felie de pâine cu unt și miere sau dulceață de la bunici, alături de o cană cu lapte, este varianta cea mai echilibrată de gustare dulce pentru un copil. 

Proaspătă sau prăjită, albă sau integrală, cu semințe sau cu cartofi, pâinea a fost și trebuie să rămână hrana noastră cea de toate zilele. Lăsați copiii să iubească pâinea, este un dar de la natură pe care trebuie să-l prețuim și să-l respectăm!”, a transmis Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 

Citește și: Ce poți face cu pastele fierte rămase de la cină. Chef Joseph Hadad: „Există o soluție pentru a vă bucura de ele”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel