Alimentele pe care trebuie să le arunci urgent din frigiderul tău. Specialiștii trag un mare semnal de alarmă

Data actualizării: | Data publicării:
Aurelian Vasile/ captură video Youtube, freepik.com
Descriere foto: Aurelian Vasile/ captură video Youtube, freepik.com

Aurelian Vasile dezvăluie care este lista de alimente de care ar trebui să uiți complet.

Aurelian Vasile, expert naturopat, a fost invitat în cadrul podcastului moderat de Mihai Morar, unde a dezvăluit o serie de greșeli pe care oamenii le fac adesea, când vine vorba de alimentație. Printre subiectele abordate, specialistul a vorbit și despre alimentele pe care trebuie numaidecât să le aruncăm din frigider, întrucât impactul lor pentru sănătate nu este deloc unul benefic.

„Ce găsim des în frigider sunt alimente procesate, mezeluri, alimente care conțin zahăr, nu tot, dar sunt multe pe care noi le avem și conțin zahăr, citim eticheta. Iaurturi pentru copii cu arome unde numai fructe nu sunt acolo. Mă uit în frigiderul meu și nu găsesc asta.

Conserve, mai ales că sunt pline de aluminiu. La lactate e un lucru foarte sensibil, pentru că ele cumva creează intoleranța respectivă, dar unii oameni pot consuma. Kefirul, iaurtul e de ajuns pentru nevoile mele. Afumături, ce mai avem care să conțină arome.”, a declarat Aurelian Vasile, în cadrul podcastului Fain și Simplu cu Mihai Morar.

Citește și: Dieta cu apă. Mihaela Bilic: „Dacă vreți să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede”

Ce spune despre consumul de slănină

Extrem de multe persoane se întreabă dacă celebra slănină din copilărie mai poate fi considerată un aliment de bază în dieta noastră, așa cum se întâmpla pe vremuri. Astfel, se pare că specialistul ne dă undă verde la acest aliment, despre care are doar cuvinte bune de spus.

„Slănina nu o arunci din frigider, o mai consumi din când în când. Poți să mănânci de 2-3 ori pe săptămână, la micul dejun, câteva felii nu sunt probleme. Eu consumam în copilărie slănină, tobă. Aveam slănină din porcul crescut în curte, acasă.”, a continuat acesta.

VEZI și: Alimentul ce poate fi consumat în orice cantitate, indiferent de grăsime. Mihaela Bilic: „Se slăbește mult și repede”

Youtube video image

Mihaela Bilic susține consumul de mezeluri

În timp de foarte mulți specialiști, printre care și Aurelian Vasile, după cum ai putut vedea mai sus, pun pe lista neagră mezelurile, Mihaela Bilic este pro consumului de cărnuri procesate. Aceasta a făcut o serie de declarații care contrazic părerile multor oameni din domeniu, dar a venit și cu o serie de argumente care stau la baza declarațiilor sale. 

„De ce sunt mezelurile o supercarne? Probabil că toată lumea a văzut în străinătate cum se fac bucățile alea de jamon, acolo, când îl vezi după ce a fost uscat, afumat, el este mic ca și volum, pentru că a pierdut o parte de apă, apa ajută la dezvoltarea bacteriilor și atunci când vrei să ții mai mult, scoți apa din ele, dai sare și condiment și așa volumul scade. 

Mezelurile concentrează proteina din carne. Rețeta de parizer și crenvuști este una veche, cu tradiție. Am fost în Italia și am pus pe Instagram o poză cu chiflă cu niște parizer de la ei, mi se pare o masă perfectă, mi-a bucurat sufletul, nu doar corpul.”, a declarat medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

Citește și: Rețetă simplă de sushi. Se prepară extrem de repede și ai nevoie de doar 5 ingrediente / video



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel