Cristian Mărgărit, medic nutriționist, a dezvăluit beneficiile pe care o rădăcinoasă le are asupra organismului.
Chiar dacă sărbătorile au trecut deja de zile bune, unii oameni încă se mai confruntă cu kilogramele în plus sau își doresc, pur și simplu, să urmeze o detoxifiere, după alimentele grase și nesănătoase consumate de Crăciun. În acest sens, medicul nutriționist Cristian Mărgărit a fost invitat în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”, unde a dezvăluit care sunt beneficiile pe care sfecla roșie le aduce organismului nostru în această perioadă, dar nu numai.
„Sunt foarte multe alimente care erau date animalelor și oamenii prețuiau mai mult alimentele dense nutritive carnea, brânza, ouăle și considerau aceste alimente ca nefiind mâncare. Am ales o legumă care ajută, în primul rând, ficatul, pentru că acesta este obiectivul principal pe care-l avem, să ne detoxifiem. Este demonstrat științific că sfecla are mai multe substanțe care acționează la nivel de ADN și ARN, care ne modifică sistemele enzimatice din ficat, care ajută detoxifierea. Poate cineva a mâncat prea multe prăjeli, a băut prea mult și sfecla ajută foarte mult. Mai mult, ajută și imunitatea, ajută în lupta cu infecțiilor respiratorii și la sportivi e extrem de bună.”, a declarat Cristian Mărgărit, în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”, de pe Antena 1.
Te poate interesa și: Alimentul care te scapă de gripă și răceală. Carmen Brumă: „Este senzațional”
Pentru a avea parte și de proteină, nutriționistul spune că putem adăuga lângă sfecla coaptă și puțină brânză sau chiar semințe.
„O să facem o salată crudă, pentru că s-a tot mâncat gătit. Este fiartă, e foarte bună, se poate face și suc. Acum facem o mică controversă, astă vară v-am spus că nu e bine să mănânci brânză cu roșii și acum vă spun să o faceți. Dacă în perioada de sărbători am mâncat prea multe grăsimi, mai avem niște kilograme de dat jos și vrem să mâncăm puțin mai ușor, atunci alegem o brânză mai slabă, chiar o brânză degresată. Nu e o problemă de a mânca din când în când. Alături de sfeclă ar trebui să punem o brânză de capră.”, a continuat nutriționistul.
Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău, dacă mănânci în fiecare zi salată. Cinci efecte uimitoare
În final, acesta a dezvăluit care este rețeta de sfeclă roșie care va aduce extrem de multe beneficii organismului nostru. Putem înlocui oricând masa de prânz sau cina cu acest preparat.
„Sfecla o putem pune și la cuptor, se va găti imediat. Îi mai punem niște ulei de măsline și niște apă, iar la sfârșit, după ce am scos-o din cuptor, presărăm brânzica și o mai lăsăm puțin în cuptor. Este o gustărică de după-amiază sau chiar o cină, care este suficientă. Mâncăm un pic mai ușor, dacă nu ne place brânza, atunci putem opta pentru nuci, semințe, alune. Eu aș pune semințele de susan lângă sfeclă. Morcovul și sfecla au avut multe părți negative pretinse, de-a lungul timpului, că ridică glicemia, că trebuie evitate, nicidecum. Ai destule fibre aici, deci este absolut în regulă să mâncăm aceste rădăcinoase. Trebuie să ocupe cea mai mare parte din dieta noastră, dacă ne referim la legume.”, a mai spus acesta.
Citește și: Cum să scapi de kilogramele acumulate de sărbători. Carmen Brumă, trei sfaturi esențiale
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News