Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz câștigată la JO 2024 în cadrul unei ceremonii la București

Data actualizării: | Data publicării:
Ana Barbosu/ sursa foto: captura foto instagram Ana Barbosu
Descriere foto: Ana Barbosu/ sursa foto: captura foto instagram Ana Barbosu

Gimnasta Ana Maria Bărbosu va fi onorată vineri, 16 august 2024, cu medalia de bronz obținută la finala de sol a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

Evenimentul se va desfășura la Casa Olimpică din București, începând cu ora 09:30. Medalia îi va fi înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România, și Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în cadrul unei ceremonii speciale.

Citește și: Cum a ajuns Larisa Iordache, de la gimnastă la antrenoare: „Nu am vrut niciodată să mă apuc de antrenorat”

Decizia Tribunalului de Arbitraj al Sportului (TAS) a fost favorabilă gimnastei române, după ce Federația Română de Gimnastică și Comitetul Olimpic și Sportiv Român au depus memoriile necesare. Aceasta a dus la recalificarea Ana Maria Bărbosu pe locul 3, în timp ce Sabrina Maneca Voinea, care a terminat pe locul 4, nu a reușit să obțină medalia în urma deciziei TAS.

“Gimnasta Ana Maria Barbosu va intra în posesia medaliei de bronz câştigată în finala de la sol a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. Medalia îi va fi înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic pentru România, şi de Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român în cadrul unui eveniment care va avea loc pe esplanada Casei Olimpice din Bucureşti, vineri 16 august, cu începere de la ora 09.30”, precizează FRG.

România a avut o participare notabilă la Jocurile Olimpice de la Paris, câștigând un total de nouă medalii: trei de aur, patru de argint și două de bronz, plasându-se pe locul 23 în clasamentul pe națiuni.

Citește și: Gimnasta Ana Bărbosu a pierdut medalia de bronz la sol în câteva secunde. Decizia care a devastat-o

Ce nu face niciodată în ziua concursului cea mai bună gimnastă din România

 „În primul rând, toată ziua respectivă  dacă aș avea concursul pe la prânz, singura dată când pun mâna pe telefon, este să opresc alarma și atât. Îmi pregătesc echipamentul de o zi înainte, să știu că e bine pus acolo, cu tot cu costum, parfum, fixativ, treningul de concurs” – Ana Maria Bărbosu, componentă a lotului național de senioare de gimnastică artistică al României. 

Înaintea marilor competiții, Ana nu vorbește cu nimeni! „Îmi place să fiu eu singură, să mă concentrez, să îmi adun gândurile” – Ana Maria Bărbosu, componentă a lotului național de senioare de gimnastică artistică al României.

Citește și: Larisa Iordache a apelat la terapie, pentru a face față greutăților: „M-a ajutat foarte mult și să trec peste moartea mamei” / VIDEO



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel