Terapeutul Marius Văduva a fost invitat la emisiunea iTHINK cu Iusti Fudulu unde a vorbit despre inflamația celulară și cum poate fi depistată.
Prevenția bolilor este crucială din mai multe motive. In primul rand, prevenirea bolilor este mai puțin costisitoare decât tratarea acestora. Investițiile în programe de prevenție pot reduce cheltuielile legate de tratamente medicale, spitalizare și recuperare.
Evitarea bolilor sau gestionarea riscurilor pentru acestea poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții. Prevenția poate contribui la menținerea unei stări bune de sănătate fizică și mentala, precum și la prelungirea speranței de viață.
De asemenea, ea poate reduce riscul de complicații asociate cu bolile, cum ar fi dizabilitățile permanente sau incapacitatea de a lucra. Sunt necesare eforturi concertate din partea individului, a comunității și a guvernelor pentru a educa, a facilita accesul la serviciile de sănătate și a promova un stil de viață sănătos.
Terapeutul Marius Văduva a tras un semnal de alarmă asupra necesității efectuării în fiecare an a analizelor de laborator. Iată care sunt cele care nu ar trebui să lipsească din listă!
„Fără inflamație nu apare cancerul. Sunt cancere care nu au marker și spun: „Ok, dar analize de inflamație nu v-a dat doctorul să faceți?”
În momentul când ai o boală serioasă, chiar o artrită, ai atâtea analize la dispoziție, și, în primul rând, inflamațiile celulare sunt cele care ar trebui cercetate.
S-a inflamat corpul? Înseamnă că un agent patogen îl atacă și cum nu există cancer fără bacterie, virus, ciupercă sau parazit. Ăștia patru care sunt în corpul uman, în funcție de cantitatea în care cresc, dau boli grave. Când ei cresc, crește inflamația celulară.
Ți-ai făcut analize? Ai deja inflamații constante pe parcursul lunilor, poate chiar anilor? Fă ceva!
În primul rând, anual, ca să putem să facem ceva, ar trebui ca fiecare om, pe lângă analizele pe care le cere la medicul de familie, să aibă și acea Proteină C Reactivă, să aibă VSH, să aibă o Fosfatază Alcalină, Fibrinogen, LDH (lacto-dehidrogenaza ) - îți arată o anemie care poate să fie dată de un limfom sau de o leucemie.
Astea sunt niște analize care se pot face. În cazul în care ai o problemă cu ficatul, și un marker de AFP (Alfa-fetoproteina). Dacă le pui pe astea 6, pe lângă Hemoleucogramă Completă, și nu te oprești să ceri doar de la medicul de familie, ai deja o imagine că în corpul tău nu sunt sau sunt inflamații care înseamnă o boală ascunsă sau nu.", a spus Marius Văduva la emisiunea iTHINK cu Iusti Fudulu de pe pe Antena3 CNN.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News