Anca Alungulesei, alimentele care ajută concentrarea, energia și memoria. Sunt la îndemâna oricui

Data publicării:
Anca Alungulesei, captură video Youtube
Descriere foto: Anca Alungulesei, captură video Youtube

Iată care sunt ingredientele pe care ar trebuie să le incluzi zilnic în meniul tău.

Există multe alimente cu beneficii extraordinare pentru sănătate, pe care specialiștii recomandă să le integrăm adesea în meniul nostru de bază. Spre exemplu, trebuie să știi că sunt multe variante care s-au făcut extrem de cunoscute pentru capacitatea lor de a îmbunătăți nu doar memoria, ci și concentrarea, dar și energia pe care o ai pe parcursul unei zile. Anca Alungulesei, nutriționist, a dezvăluit despre ce ingrediente minune este vorba.

„Când este vorba de nutriție, e bine mereu să avem niște obiective clare, este un element important când vine vorba de sănătatea în general. Din păcate, când vine vorba de un diagnostic, la alimentație ar trebui să facem prima dată schimbări.

Pentru memorie, avem peștele gras, care este extrem de bogat în omega-3 și care ajută la sănătatea creierului. Ce este foarte important de ținut minte este că creierul nostru se hrănește din două surse: glucoza și corpurile cetonice care hrănesc creierul și avem nevoie de ele în egală măsură. Dacă nu, apar dezechilibre, iar neuronii noștri nu se mai regenerează. Mai avem nucile, putem mânca cât încape în căușul palmei. Ciocolata neagră este o sursă foarte valoroasă, care ne ajută, dar trebuie să aibă multă cacao și spre deloc zahăr. Ouăle sunt din nou o sursă bună pentru creier, cele mai sănătoase sunt ouăle crude.”, a declarat Anca Alungulei în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

Citește și: Băutura care ajută la purificarea sângelui. Trebuie să o consumi timp de 21 de zile, pe stomacul gol

Alimentele bune pentru concentrare

Trecând mai departe, la alimentele care ne oferă o concentrare extrem de bună pe parcursul unei zile, aici trebuie să te direcționezi către afine, broccoli și, din nou, către nuci, acestea fiind nelipsite, când vine vorba de sănătatea creierului în general. Există, de asemenea, ș un condiment care s-a făcut foarte remarcat la acest capitol. 

„Avem afinele, o sursă extraordinară de antioxidanți, acestea sunt pentru concentrare. Sunt recomandate și pentru persoanele care au diabet. În general, fructele de pădure vin la pachet cu mulți antioxidanți, vitamine. Aici avem din nou nucile, broccoli, o sursă excelentă de fibre, proteină, vitamina C, dar și dovleacul. Turmericul este un antioxidant, antiinflamator excelent, care este foarte versatil.”, a continuat aceasta.

VEZI și: Adevărul uimitor despre cafea. Nu o să-ți vină să crezi. Mihaela Bilic: „După cum am spus de-a lungul timpului și m-au acuzat...”

Mănâncă aceste alimente pentru energie

Nu în ultimul rând, lista alimentelor importante pentru organism se completează cu ingredientele care oferă o stare bună de energie pe tot parcursul unei zile. 

„Banana ne oferă energie și oferă o sursă bună de potasiu. Spanacul este o plantă benefică atunci când ne dorim multă energie. Mai avem ficat, în general organele, care sunt sursă excelentă de fier, vitamine, ele sunt extrem de valoroase. 

Fulgii de ovăz sunt buni și ei, dar și apă multă, pentru că energia o luăm prima dată din apă, apoi din mâncare.”, a mai spus aceasta.

VEZI și: Rețeta care te va ajuta să ai parte de o piele frumoasă și tânără: „Are conținut foarte mare de antioxidanți”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel