Anca Alungulesei dezvăluie alimentele care ard grăsimile: „Cu cât mai multe avem în farfurie, cu atât arderea este mai accentuată”

Data publicării:
Anca Alungulesei, captură video Youtube, La Măruță
Descriere foto: Anca Alungulesei, captură video Youtube, La Măruță

Anca Alungulesei a vorbit despre alimentele pe care trebuie să te bazezi, dacă urmezi o dietă. 

Anca Alungulesei a fost invitată în cadrul emisiunii realizate de Cătălin Măruță, unde a dezvăluit care sunt alimentele care ajută organismul să ardă mai repede grăsimile. În topul listei, nutriționistul plasează legumele verzi, care aduc extrem de multe beneficii corpului nostru, dacă sunt incluse la fiecare masă.

„În primul rând, nu e ca și cum vin cu lucruri sofisticate, toți am auzit despre ele. Prima categorie e cea de verdețuri, cu cât mai multe avem în farfurie, cu atât arderea grăsimilor este mai accentuată. Broccoli se recomandă fiert, conopida se poate consuma chiar crudă, pane la cuptor, sub orice formă este în regulă. Ne ajută cel mai mult legumele care cresc deasupra solului. Este important să facem această diferențiere pentru că  celelalte au și carbohidrați.”, a dezvăluit Anca Alungulesei, în cadrul emisiunii realizate de Cătălin Măruță.

Te-ar putea ajuta și: Beneficiile uimitoare pe care le are carnea de porc. Dr. Mihail încurajează consumul său

Proteinele, importante în arderea grăsimilor

Apoi, pe lista nutriționistului se clasează sursele de proteine. Vorbim, aici, de la carnea de diferite tipuri, până la pește. Totuși, specialista trage atenția asupra surselor din care provin aceste alimente, citirea etichetei fiind un pas foarte important, peste care nu ar trebui să trecem niciodată.

„Mai avem apoi sursa de proteină, peștele, ton, somon, vită, oaie, curcan, orice carne de bună calitate. Ce înseamnă asta? Dacă alegem pește, mereu îl preferăm pe cel care nu e crescut în rezervații, scrie asta pe etichetă. La carne la fel, le alegem pe cele crescute cu iarbă. Mai am ca sursă de proteină ouăle, noi, adulții, putem consuma zilnic ouă, nu crește colesterolul, decât dacă ai antecedente în familie. Dacă nu-l tolerăm pe ăla de găină, punem de prepeliță. E important să nu lipsească proteina din farfurie”, a continuat nutriționistul.

Te-ar putea interesa și: Anca Țurcașiu, rețetă de rulouri cu dovlecel și ou. Este sănătoasă și potrivită pentru orice dietă

„Grăsimea se arde cu grăsime”

Nu trebuie să eviți nici grăsimile din acest proces, spune Anca Alungulesei. Chiar dacă pot părea a fi nepotrivite într-o dietă, nutriționistul spune că nu trebuie să eviți în nicio zi sursele de grăsimi sănătoase.

„Avem și grăsimi sănătoase, este important să nu sărim sursa de grăsime zilnică, pentru că astfel sațieteta va fi scăzută. Avem aici avocado, uleiuri de bună calitate, putem mânca zilnic. E o sursă excelentă de nutrienți. Avem migdale, semințe de dovleac, nuci, aici cantitatea este cheia. Măsura este cât încape în căușul palmei mele, cam 10-12. Ele sunt încărcate caloric, dar le consumăm pentru că aduc un aport de grăsimi sănătoase. Grăsimea se arde cu grăsime. Și lichide, cât mai multe lichide. Apă, ceai și cafea, putem bea lichide cât mai multe, să nu ne lipsească.”, mai spune ea.

VEZI și: Singurul desert ideal pentru orice dietă. Poate juca un rol semnificativ și în procesul de pierdere în greutate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel