Anca Alungusei este terapeut în nutriție și a fost invitata lui Cătălin Măruță. Ea a vorbit despre importanța nutriției în viața noastră, mai exact despre consumul de fructe și legume, dar și despre miturile care înconjoară consumul anumitor alimente.
Cătălin Măruță a rugat-o pe Anca Alungusei să facă un top al legumelor și fructelor. Criteriile care au fost luate în considerare se bazează pe regularitatea cu care acestea ar trebui mâncate, totul raportat la beneficiile pe care le aduc legumele și fructele prezentate de specialistă.
Topul fructelor
În cazul fructelor, spre mirarea multora, Anca Alungusei spune că fructele de pădure sunt primele în topul celor mai bune fructe. Acestea pot fi consumate tot anul, iar combinarea lor nu deranjează în niciun fel.
Printre beneficii, ea spune că fructele de pădure conțin foarte mulți antioxidanți - element ce contribuie la adaptarea corpului nostru la stres.
„Fructele de pădure, așa cum spuneam, sunt imbatabile. Mure, zmeură, afine, cătină pentru cine tolerează. Fructele de pădure sunt imbatabile. Sunt o sursă foarte generoasă de antioxidanți. Corpul nostru are nevoie de așa mulți antioxidanți pentru că trăim într-un mediu foarte stresant. Nu vorbim de alimentație doar, ci și despre toxicitatea dimprejur: apa de canal, Wifi-ul, televizorul. Atunci, corpul are nevoie de acești antioxidanți pentru a se elibera. Acestea pot fi și amestecate, nu se întâmplă nimic rău.”, spune Anca Alungusei, la „La Măruță”.
Imediat după fructele de pădure, Anca Alungusei prezintă merele, care și acestea au un rol foarte important. Ele au numeroase beneficii, printre care aportul de fibre, vitamina C, fiind utile și pentru digestie.
Ultimul fruct din top este Kiwi, despre care specialista spune că este mai bun decât lămâia când vine vorba despre vitamina C. Ele ar putea fi comparate și cu perele.
„Este o sursă foarte valoroasă de vitamina C, are mai multă și decât lămâia. Kiwi este o sursă extrem de valoroasă de vitamina C. Aici sunt încadrate și perele”, continuă Anca Alungusei.
Mirat de faptul că nu a precizat pepenele, Cătălin Măruță a întrebat-o pe specialistă ce e în neregulă cu acesta, la care ea a zis:
„Pepenele roșu nu a fost inclus - pentru că e un fruct care se comportă diferit. Ideal e să fie consumat singur, nu putem să-l amestecăm cu brânză sau alte combinații. Este doar o perioadă din an, dar pe restul (fructelor) le putem consuma de-a lungul timpului. La pepene roșu ne păcălim, are multă apă, dar este și extrem de dulce. Suntem tentați să facem exces”, precizează Anca Alungusei.
Topul legumelor
În ceea ce privește legumele, Anca Alungusei a continuat și a făcut topul în felul următor: Varza roșie și verde, spanacul și broccoli.
Printre acestea se numără legume care conțin foarte mult fier, specialista punctând acest detaliu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News