Andreea Esca le-a prezentat fanilor săi o rețetă specială de tartă cu mere franțuzească.
Andreea Esca este o familistă convinsă și o gospodină desăvârșită, atunci când nu e pe micile ecrane. Vedeta de la Pro TV gătește adesea fel de fel de bunătăți, însă nu singură, ci deseori este însoțită și de unul dintre cei doi copii ai săi. Asta s-a întâmplat și de această dată, când jurnalista și fiul ei, Aris Eram, au pregătit o tartă de mere franțuzească, a cărui secret pentru un gust deosebit doar ea putea să-l știe.
„Pentru că fosta mea colega Irina Gologan mi-a adus mere foarte gustoase de la tatăl ei, din Neamț, am zis să fac tarta mea preferată, “tarte tatin”. Ce să mai, cea mai rețetă franțuzească, cu mere moldovenești. Pai nu poate să iasă decât foarte bună. Iată rețeta.”, spune Andreea Esca în mediul online.
Pentru această rețetă specială, trebuie să pregătești un aluat foarte fraged franțuzesc, spune Andreea Esca. După ce ai bifat acest pas, te poți apuca de prepararea merelor și caramelului.
„Rețeta foarte simplă am găsit-o chiar pe prospectul recipientului special pentru Tarte Tatin, cumpărat din București. Puteți să faceți însă tarta în orice altă “formă” de acest tip. Așadar, înainte de toate, faceți un aluat fraged. Fiecare după preferințe, cu sau fără ou, cu sau fără zahăr. Eu l-am făcut așa, de această dată: 300 gr făină, 150 gr unt bun, gras, tăiat cubulețe și lăsat un pic să se înmoaie, un vârf de cuțit de sare și 80 ml de apă (sau lapte călduț). Amestecați făina cu sarea, apoi puneți bucățelele de unt și începeți să le frământați cu buricele degetelor, până se contopesc total cu făina. Nu vă speriați că se fărâmițează, puneți repede apa sau laptele, câte puțin, până vi se leagă și puteți forma o minge. O lăsați în frigider până e gata conținutul. Cum pregătim conținutul vedeți în pozele alăturate.
Merele se curăță de coajă și se taie în sferturi sau chiar în bucăți mai mici. Apoi, faceți caramelul în cratiță topind 170 gr de zahăr la care adaugați 50 grame de unt. În caramel așezați bucățile de măr cum se vede în foto, și mai puneți deasupra 30 gr de zahăr și 30 g de unt în bucățele. Așezați peste mere coca pe care ați scos-o de la frigider și ați întins-o în prealabil pe o foaie de copt.”, a continuat aceasta.
Rezultatul final trebuie copt aproximativ 40 de minute, își anunță Andreea Esca fanii. După acest timp, când s-a rumenit suficient, ea trebuie scoasă de acolo și lăsată la răcit. Prăjitura nu se consumă ca atare însă, ci vedeta mai are un truc, pentru un gust mai bun. Aceasta pune peste ea smântână sau înghețată de vanilie.
„Băgați 40 de minute la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade. Dacă vă place mai rumenită, o mai lăsați. După ce scoateți din cuptor tarta o lăsați 10 minute să se răcească un pic și o răsturnați. Serviți cu smântână sau cu înghețată de vanilie. Poftă bună!”, mai spune Andreea Esca.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News