Andreea Marin, emoții mari pentru fiica ei. Violeta se pregătește să studieze în SUA

Data publicării:
Sursă foto: Captură foto Instagram Andreea Marin
Descriere foto: Sursă foto: Captură foto Instagram Andreea Marin

Fiica Andreei Marin se pregătește să plece la facultate în America. Într-o apariție la emisiunea lui Cătălin Măruță, vedeta a vorbit despre dificultatea de a-și lăsa singurul copil să plece atât de departe, dar și despre susținerea totală pe care i-o oferă. Aceasta a subliniat diferențele între sistemele de învățământ din România și SUA, recunoscând că fiica sa este atrasă de oportunitățile academice din străinătate.

Fiica Andreei Marin, Violeta, se pregătește intens pentru a fi admisă la facultate în America. Tânăra este în clasa a XII-a la un liceu privat din București și are rezultate excepționale. Invitată la emisiunea lui Cătălin Măruță, Andreea Marin a mărturisit că îi este foarte greu să își lase singurul copil să plece într-un loc atât de departe de casă, dar o susține și îi este alături în orice alegere pe care ar face-o. De asemenea, vedeta a recunoscut că sistemul de învățământ din America este unul mult mai avansat decât la noi, lucru ce o atrage foarte mult pe fiica sa. Andreea Marin a precizat că există întotdeauna posibilitatea ca Violeta să urmeze o carieră în România după finalizarea studiilor, așa cum a făcut și ea.

„Nu e o chestiune de snobism”

„Spun cu sinceritate, e foarte greu ca singurul copil să se pregătească să dea la facultate pe un tărâm îndepărtat. E clar că gândul ei e spre o facultate din Statele Unite. Nu e o chestiune de snobism. Are motivele ei bine întemeiate. O susțin cu tot sufletul, dar nu-mi e ușor. Spun cinstit lucrul ăsta. E un sistem care o atrage mai mult, un sistem de învățământ, la asta mă refer. Nu spune nimeni că nu s-ar putea întoarce apoi în România să lucreze. Și eu am făcut specializare în Statele Unite la un moment dat și asta nu înseamnă că viața mea nu e aici. Vom vedea unde o duc pașii, dar sistemul acela o atrage. Trebuie să recunosc că am învățat acolo și știu ce înseamnă această diferență față de Europa. Îmi făcea plăcere să merg la școală și cu asta am spus tot. Nu mi-a plăcut America. Nu pot să spun că îmi place mai mult decât Europa, din punct de vedere cultural, al atracțiilor turistice și așa mai departe, însă sistemul de învățământ e excepțional, cel puțin acolo unde am ajuns eu într-o Universitate e clar că sistemul e altul”, a declarat Andreea Marin, în emisiunea „La Măruță”.

Te-ar putea interesa și: Ana Morodan, detalii surprinzătoare despre cererile în căsătorie: „Cu mine nu poți să fii decât dacă ești bărbat”

„Este foarte bună la învățătură”

De asemenea, Andreea Marin a vorbit despre sistemul de admitere pe care a trebuit să îl urmeze Violeta. Aceasta a menționat că tânăra lucrează de câțiva ani la dosarul necesar și încă mai are mici detalii de adăugat. Mai mult, Violeta a ajuns, împreună cu mai mulți colegi, un semifinala unui concurs din Suedia, iar finala va avea loc chiar în Statele Unite, la Universitatea la care tânăra dorește să studieze. 

„Ea trebuia să ia la facultate. Acum se pregătește. Este foarte bună la învățătură. I se face un dosar uriaș, lucrează de ani de zile la acest dosar și încă mai sunt lucruri de completat, lucruri pe care le face în practică. De doi ani de zile, cel puțin (n.r. lucrează Violeta la dosarul respectiv). Pentru că ceea ce faci în ani de zile trebuie trecute acolo și urmărite. Ei vor să vadă că ai continuitate. Până să meargă ea la facultate, împreună cu colegii ei de echipă, au fost la faza semifinală în Suedia la o competiție mondială, World Scholar’s Cup, și au câștigat dreptul de a merge în finala care este la Universitatea ei. Deci tot în Statele Unite, chiar acum în noiembrie, așa că va merge la acea Universitate pentru competiția aceasta”, a precizat Andreea Marin, în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruță.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel