Angela Gheorghiu, reacție după incidentul de la Seul: Un afront personal

Data publicării:
FOTO: Agerpres
Descriere foto: FOTO: Agerpres

Soprana Angela Gheorghiu regretă circumstanțele care au dus la incidentul din timpul reprezenției Tosca de la Seul.

Celebra soprană Angela Gheorghiu regretă incidentul din timpul reprezentației operei ”Tosca” de Puccini de la Seul, potrivit unui comunicat al agenției care i manageriază pe renumita artistă.

”Doamna Gheorghiu regretă profund circumstanțele care au dus la incidentul de duminică de la Sejong Arts Center. S-a convenit și s-a confirmat în prealabil cu dirijorul și echipa de producție a spectacolului Tosca că nu vor exista bisuri făcute de niciunul dintre artiști. Doamna Gheorghiu crede cu tărie că bisurile în afara unui cadru de concert perturbă fluxul narativ al operei.
 
În ciuda acestui acord, cu puțin timp înainte de actul 2, dirijorul a propus un bis al ariei sale, Vissi d'arte, pe care doamna Gheorghiu l-a refuzat din nou pentru a menține integritatea spectacolului. Din păcate, această decizie nu a fost respectată în cazul ariei tenorului din actul 3, pe care doamna Gheorghiu a perceput-o ca un afront personal, având în vedere convingerile sale ferme în această privință”, se arată în comunicatul menționat.

Angela Gheorghiu, supusă abuzurilor în social media

”Doamna Gheorghiu dorește să își exprime respectul profund și dragostea față de publicul coreean, cu care are o relație minunată de mulți ani.
 
Am fost deosebit de îngrijorați de nivelul extraordinar de abuzuri la care a fost supusă online, exacerbate de rapoartele incomplete ale mass-media cu privire la incident”, au mai transmis reprezentanții artistei.

Amintim că în timpul actului al treilea al operei, tenorul coreean Alfred Kim interpreta celebra arie ”E lucevan le stelle”, răspunzând solicitărilor publicului pentru un bis, când Gheorghiu a intervenit.

Făcând semn orchestrei să se oprească, soprana română a întrerupt momentul, în ciuda eforturilor dirijorului Jee Joong-bae de a continua. Gheorghiu a afirmat pe scenă: ”Scuzați-mă. Este un spectacol, nu un recital. Respectați-mă”.

După această intervenție, reprezentația a continuat, dar Angela Gheorghiu, în vârstă de 59 de ani, a refuzat să apară la aplauzele finale. Însă când bas-baritonul Samuel Youn a încercat să o aducă pe scenă, publicul a întâmpinat-o cu huiduieli. Soprana a mers câțiva pași pe scenă, doar pentru a se întoarce rapid și a pleca, lăsând publicul dezamăgit și nedumerit.

 

Youtube video image

Angela Gheorghiu nu este străină de controverse

Cunoscuta soprană a avut în trecut alte incidente pe scenă din cauza personalității sale puternice. În 2016, ea a refuzat să continue o reprezentație a operei ”Tosca” la Viena, după ce tenorul Jonas Kaufmann a interpretat un bis în timpul spectacolului, întârziind astfel producția și obligându-l pe Kaufmann să își ceară scuze publicului.

Incidentul de la Seul aduce din nou în prim-plan stilul de lucru controversat al sopranei, atrăgând atenția asupra echilibrului dificil între libertatea artistică și respectul pentru colegi și public, informează Agerpres.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Sonia Baciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel