Animalul de companie te poate scăpa de singurătate. Tudor-Tim Ionescu, instructor canin: Poți preveni partenerii abuzivi

Data publicării:
Unsplash.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Unsplash.com

Tudor-Tim Ionescu este instructor canin și realizatorul emisiunii DC Anima. El a acceptat interviul Spectacola, vorbindu-ne despre beneficiile deținerii unui animal de companie de către persoanele singure. Specialistul spune cât de mult poate ajuta un câine mai ales femeile singure care se află într-un loc public.

Tudor Tim Ionescu explică faptul că persoanele singuratice au șanse mai mari să-și întâlnească perechea doar prin simpla plimbare a animalului de companie. El oferă ca exemplu celebrul filmul 101 Dalmațieni, în care protagoniștii trăiesc o frumoasă poveste de dragoste prin prisma plimbării câinilor lor.

„Studiile arată că, indiferent de gen, prezența unui animal de companie în viața unei persoane singure aduce beneficii din trei puncte de vedere: fizic, psihic și social. Într-o societate în care tot mai multe persoane trăiesc singure, prezența unui animal de companie poate fi deosebit de benefică, în special din punct de vedere social. Gândiți-vă la cei care merg la plimbare cu câinele prin parc. Șansele să întâlnești o altă persoană care are și ea un câine sunt foarte mari. Să nu uităm unul dintre cele mai emblematice filme ale copilăriei noastre: 101 Dalmațieni. Cum se întâlnesc cei doi protagoniști umani? Erau singuri, se plimbau cu câinii și s-au întâlnit în parc, iar de acolo povestea continuă. Cunosc multe cazuri în care persoanele cu un câine și-au găsit parteneri împărtășind aceeași pasiune”, spune Tudor-Tim Ionescu, pentru Spectacola, în exclusivitate.

Abuzul față de animale este un precursor al celui domestic. Ce spune câinele despre viitorul partener

Ulterior, Tudor-Tim Ionescu mai atrage atenția asupra persoanelor care urăsc animalele. Potrivit acestuia, sunt șanse foarte mari ca, printre cei care nu tolerează animalele în general, să se afle oameni predispuși la violență domestică. Mai ales pentru o femeie, acestea pot fi semnale intuitive în vederea alegerii partenerului.

„Acum, într-adevăr, un aspect important este că, atunci când ești singură ca femeie și ai un animal și începi o relație cu un partener, trebuie să ții cont și de existența acestui câine. Din două motive. În primul rând, pentru că nu ne putem bate joc de un suflet care, spre deosebire de oameni, nu te va părăsi sau abandona niciodată. Oamenii mai vin și pleacă din viața ta, dar un câine nu te va părăsi niciodată. În al doilea rând, atenție, o persoană care nu acceptă și chiar este aversivă față de animale poate reprezenta un mare semnal de alarmă pentru liniștea și siguranța ta pe viitor. Statisticile arată o corelație directă între violența asupra animalelor și cea domestică. În cazurile de violență domestică, partenerii abuzivi își îndreaptă în primul rând violența asupra animalului din casă, escaladând ulterior sau folosindu-se de acesta ca un mijloc de presiune psihologică, de coerciție sau răzbunare sau chiar ca un precursor al violenței asupra victimei, mai spune Tudor-Tim Ionescu exclusiv pentru Spectacola.

„Aici trebuie să ținem cont și de acest element. Dacă întâlnim un partener care spune „urăsc câinii, nu vreau animale”, s-ar putea să ai niște semnale de alarmă. Și, repet, câinele nu te va părăsi niciodată, deci încrede-te în simțurile lui”, mai adaugă acesta.

Siguranța oferită de prezența unui câine

„Și mai este un element important de menționat pentru societatea în care trăim. Prezența unui câine în viața unei femei singure, iar aici trebuie să fac diferența dintre bărbați și femei singuri, reprezintă și un element de siguranță, indiferent dacă e un câine de talie mică, mijlocie sau mare. Chiar și un labrador, care este lângă o femeie în parc, va descuraja orice comportament agresiv. 80% din persoanele care ar aborda într-un mod agresiv, dacă femeia respectivă are un câine lângă ea, câinele poate face foarte mult scandal și își va proteja stăpâna chiar cu prețul vieții”, spune specialistul, pentru Spectacola.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel