Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor șef Astrosens, a realizat astrograma lui David Popovici.
Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, în 22 iunie 2022, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 47 sec 58/100.
David Popovici, deţinător a numeroase recorduri mondiale de juniori în probele de 100 şi 200 metri liber, şi proaspăt campion mondial la seniori, s-a născut la 15 septembrie 2004, la Bucureşti. Specializat în stilul liber, este legitimat la CS Dinamo Bucureşti după ce a activat la rivala CSA Steaua.
„În perioada Europenelor de juniori de la Roma(2021), unde a obținut timpi uluitori la 100 m liber, am aflat de David Popovici. Dintr-o dată, toată presa vuia despre minunea înotului românesc. Și nu doar jurnaliștii de la noi, ci și cei din alte țări. Atunci am vrut să aflu mai multe despre el și bineînțeles și data lui de naștere. Nu ai cum să nu îți dorești să studiezi astrograma unei persoane care reușește la 16 ani asemenea performanțe. Și m-am transformat în fanul lui după ce am văzut interviul acordat lui Brett Hawke, un fost înotător. În cele nouă minute(David era încă în timpul competiției și a cerut să nu dureze mult pentru că voia să se odihnească) s-a conturat întreaga sa astrogramă natală. Pe urmă am citit și alte articole despre el, am fost bucuroasă de numărul de admiratori pe care i-a câștigat în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. La momentul interviului cu Brett, nici nu exista o pagină cu data lui de naștere. Însă, Brett l-a întrebat când face 17 ani, și acesta a răspuns că pe 15 septembrie. Acum presa este plină de articole despre David.
Trebuie să recunosc că am așteptat această zi pentru a scrie un articol special despre acest tânăr ambițios, muncitor și destul de ancorat în realitatea zilelor noastre. Un adevărat model.
Deci, David Popovici s-a născut pe 15 septembrie 2004, la București. Ne dăm seama din start că este un nativ Fecioară. Zodia perfectă pentru cei perfecționiști. Orice persoană născută în această zodie muncește mult, optimizează, este meticuloasă, permanent nemulțumită, dornică să nu greșească deloc.
Soarele face o conjuncție la grad cu Marte. Acest aspect îl face curajos, neînfricat, de neîntrecut, competitiv, bătăios, bun organizator și pe alocuri fioros sau nerăbdător. Îi place să câștige. Când vrea ceva, nimic nu îi stă în cale. Emană încredere oriunde ar fi. Un asemenea aspect îi caracterizează de obicei pe cei din armată, forțele speciale sau pe cei care participă la cele mai serioase competiții”, spune Daniela Simulescu.
A început înotul în bazinul din incinta Complexului Naţional Sportiv "Lia Manoliu" din Bucureşti, la recomandarea unui medic ortoped, pentru a-şi corecta micile deformaţii ale coloanei vertebrale, potrivit www.cosr.ro, site-ul oficial al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. După iniţierea în nataţie cu antrenorii Bogdan Stroe şi Bogdan Manea, au urmat antrenamentele cu Doina Potolea, sub îndrumarea căreia şi-a perfecţionat tehnica.
La numai zece ani a cucerit primul său titlu naţional la înot, performanţă care l-a determinat să continue să practice acest sport de performanţă. Începutul colaborării cu tehnicianul Adrian Rădulescu a însemnat startul rezultatelor remarcabile.
După o serie de noi recorduri naţionale stabilite la categoria sa de vârstă, în 2019, la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku a cucerit medalia de aur la 100 m liber, cu record naţional la categoriile de vârstă de 15, 16, 17 şi 18 ani şi două de argint, la 50 şi 200 metri liber.
În 2020, a cucerit titlurile naţionale de seniori la 100 şi 200 metri liber, şi 200 metri mixt, iar în luna mai 2021, la Campionatele Europene de la Budapesta, în calificările probei de 100 metri liber, a reuşit să înoate sub baremul pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020 şi şi-a asigurat prezenţa în întrecerile olimpice din capitala niponă.
Cu două săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, la Campionatele Europene rezervate juniorilor de la Roma, a câştigat titlul mondial la 100 metri liber cu un nou record mondial la juniori (47:30) care a reprezentat şi cel mai bun timp al anului, inclusiv la seniori. Câteva zile mai târziu, tot cu record mondial s-a calificat în semifinalele probei de 200 metri liber. La finalul competiţiei, în palmaresul său s-au adăugat trei medalii de aur (50, 100, 200 metri liber) şi una de argint în proba de ştafetă 4 X 100 metri liber cu echipa României, alături de Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu.
La Jocurile Olimpice de la Tokio 2020, David Popovici a obţinut un merituos loc 4 în proba de 200 metri liber şi o clasare în finală (locul 7) la 100 metri liber, notează https://olympics.com/en/athletes/david-popovici.
La 6 noiembrie 2021, a câştigat finala la 200 de metri liber la Campionatul European de nataţie de la Kazan, devenind primul înotător român campion european în bazin scurt la seniori, precizează www.swimrankings.net.
Alături de Robert Glinţă, a fost desemnat sportivul anului 2021 de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.
David Popovici a câştigat Premiul Piotr Nurowski pe anul 2021, după ce a fost votat drept cel mai bun tânăr sportiv de pe continent la sporturile olimpice de vară.
La 20 iunie 2022, la numai 17 ani, a cucerit medalia de aur în proba de 200 metri liber, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, la debutul său la un Campionat Mondial de seniori, devenind primul şi singurul campion mondial la nataţie, la masculin, din istoria României.
Prin performanţele sale la o vârstă fragedă, David Popovici a uimit lumea, fiind considerat o nouă stea a înotului mondial, notează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News