Medicul Mihail Pautov a adus în atenție importanța conștientizării zahărului ascuns din pâine și a oferit sfaturi valoroase pentru a face alegeri corecte în ceea ce privește acest aliment de bază.
Medicul Mihail Pautov a atras atenția asupra zahărului ascuns din pâine și a dezvăluit modalitățile de a alege corect acest aliment de bază. Într-o postare pe rețelele sociale, medicul a explicat cum să faci diferența între o pâine sănătoasă și una care ar trebui evitată.
Medicul Mihail Pautov a menționat că pâinea ambalată care rămâne moale timp de două săptămâni fără să dezvolte mucegai poate conține conservanți și aditivi care prelungesc durata de valabilitate. El a explicat că această textură moale este dată de prezența zahărului, care atrage apa și menține prospețimea pâinii.
„Vreau să zic cum fac eu diferența dintre o pâine bună și o pâine pe care încerc să nu o mai consum. Când îmi iau pâine pe care o țin în pungă și ea este moale 2 săptămâni, adică în 2 săptămâni n-are nici un pic de mucegai pe ea, asta este o pâine cu conservanți, cu tot felul de aditivi care țin mucegaiul la distanță. Pâinea moale este moale din cauza zahărului, pentru că zahărul este higroscopic, adică atrage apa, deci pâine când este moale atrage apa cu acel zahăr”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.
Pe de cealaltă parte, pâinea făcută la brutărie, fără zahăr adăugat, va deveni uscată și greu de mestecat după doar câteva zile.
„Pâinea de la brutărie, pâinea care este făcută fără zahăr, dacă o lași în pungă, în 2 zile nu o mai poți mânca. Îți rupe dinții pentru că se usucă, pentru că nu are zahăr și în 3-4 zile o să facă mucegai pe ea și nu o să mai fie bună”, a mai precizat medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.
@doctor.mihail Atenție la conținutul de zahăr din pâinea pe care o consumi. ☝????????????⚕️???? @medicool.ro_antena1 ♬ original sound - doctor.mihail
Te-ar putea interesa și: Alertă de botulism în România! Dr. Tudor Ciuhodaru atrage atenția asupra alimentelor de care trebuie să ne ferim: „Aruncați-le din gospodărie”
Recent, medicul Mihail Pautov a discutat despre beneficiile oțetului de mere în procesul de slăbire și gestionare a greutății corporale.
„Cum să-ți hrănești corpul sănătos, echilibrat fără diete? Trucul este acidul acetic. Unii oameni recomandă să-l bem pe stomacul gol. Eu nu vă recomand asta. Eu îl pun în ciorbe pentru a o acri, pun în salata pe care o mănânc, nu există salată pe care să o mănânc fără să pun oțet de mere. În momentul în care mâncăm niște carbohidrați, cum ar fi pâinea, ea este digerată imediat în stomac. Glicemia se duce cam la 30 de minute în sus. Poate să ajungă la 170 mg/dl și apoi se duce în jos, iar asta înseamnă că ne este din nou foame. Dacă aciditatea în stomac este mare nu o să mai avem o creștere mare de glicemie și atunci o să ni se facă foame mai târziu.
Este dovedit științific că oțelul întârzie golirea gastrică. După ce am mâncat, în loc să avem digestia aia rapidă în 30 de minute, să se ducă în intestin și să se absoarbă, alimentele pot să întârzie până la două ore în stomac. Asta ne și dorim. Vrem să mâncăm și să avem o senzație de sațietate mai lungă”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News