Moliile nu mușcă, nu bâzâie și nu înțeapă, dar hainele noastre nu sunt sigure atunci când o molie se află în apropiere. Nu suntem deloc fericiți când deschidem dulapul și vedem că puloverul nostru preferat este plin de găuri făcute de aceste creaturi enervante. Din fericire, este destul de ușor să scăpăm de ele cu câteva trucuri simple.
În cele mai multe case veți găsi două tipuri de molii diferite: cele care stau lângă cămară și cele care își stabilesc reședința în garderobă. Această descriere explică deja destul de bine faptul că ambele tipuri de molii sunt atrase de diferite tipuri de "hrană" și apar în diferite locuri din casa ta. Molia pe care o veți găsi în cămară este atrasă mai ales de alimentele uscate, cum ar fi cerealele, biscuiții, orezul și alte alimente depozitate. Molia "hainelor" este atrasă de hainele din fibre naturale, cum ar fi inul, lâna, mătasea sau blana. Pe lângă faptul că lasă găuri în hainele dumneavoastră, aceste creaturi pot lăsa în urmă fibre de piele și fecale sub formă de boabe de nisip.
Atunci când aveți molii de haine în casă, scoateți toate hainele din dulapuri și spălați-le pe toate. Folosiți temperaturile care sunt indicate pe etichetele hainelor. Dacă este posibil, uscați hainele în uscător. În acest fel, veți omorî orice posibile ouă sau larve de molii rămase pe haine. Curățarea uscată a hainelor este, de asemenea, o opțiune. Următorul pas este să aspirați dulapul cu aspiratorul. De asemenea, aspirați orice covoare, mochete și mobilă din aceeași cameră. Când ați terminat de aspirat, ar trebui să aruncați imediat sacul aspiratorului, deoarece ar putea fi ouă de molii în el. În cele din urmă, folosiți o cârpă umedă pentru a curăța dulapul gol.
Moliile urăsc uleiurile esențiale făcute din lemn de cedru. O modalitate ușoară de a scăpa de molii și de a le respinge pe viitor este să luați câteva cârpe, să le stropiți cu ulei de cedru și apoi să le așezați pe acestea în fundul dulapului dumneavoastră. Larvele urăsc cu desăvârșire acest lucru. De asemenea, puteți respinge moliile cu parfumuri precum lavandă, rozmarin, tutun și camfor. Puteți cumpăra pur și simplu aceste uleiuri de la o farmacie. O altă opțiune este să plasați bile de naftalină în cămară sau în dulapul dumneavoastră. Aceste bile constau dintr-un compus chimic care se evaporă ușor și este foarte neplăcut pentru o molie. Pe vremuri, naftalinele erau de obicei formate din camfor sau naftalină. În zilele noastre, cele mai multe naftaline sunt făcute din paradiclorobenzen.
În cele din urmă, este important să curățați regulat spațiul, chiar și atunci când moliile și-au luat zborul. Păstrarea cămării sau a dulapului curat și îndepărtarea prafului, a fibrelor și a firimiturilor împiedică revenirea creaturilor enervante, potrivit tips-and-tricks.co
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News