Avocado oferă o varietate de grăsimi sănătoase, fibre, vitamina K și antioxidanți, dar conține cantități mici de carbohidrați și proteine. Cum recomandă specialiștii consumul acestuia?
Valorile carbohidraților și proteinelor din avocado
Avocado oferă o bună sursă de grăsimi sănătoase, fibre, vitamina B, vitamina K, vitamina B5, cupru și antioxidanți. Acest fruct oferă o multitudine de valori nutriționale.
Glucidele din avocado
În timp ce majoritatea oamenilor mănâncă avocado pentru conținutul energizant de grăsimi, acesta conține, de asemenea, o cantitate mică de carbohidrați. O porție de avocado, mai exact o treime dintr-un fruct mediu - are aproximativ 4 grame de carbohidrați în total.
Nu uitați de fibrele din avocado
Acest fruct are doar o cantitate mică de zahăr. Fibrele sunt nutrienții care vă mențin sătul întreaga zi și care vă ajută digestia, potrivit Universității de Stat din Colorado. O porție de avocado are aproximativ 3 grame de fibre, o cantitate mică, dar semnificativă. Un adult are nevoie de 38 de grame de fibre, care variază în funcție de vârstă și sex.
Proteinele din avocado
O porție din acest aliment are aproximativ 1 gram de proteine. Este o idee bună să asociați avocado cu alte alimente pentru a crește consumul de proteine la fiecare masă. Pe lângă faptul că ajută la menținerea țesuturilor sănătoase și la stimularea sistemului imunitar, proteinele ajută la sațietate.
Cum recomandă specialiștii consumul de avocado?
Adăugați o lingură de avocado în smoothie-ul proteic pentru o creștere a fibrelor și a grăsimilor sănătoase. Avocado poate fi asociat și cu carnea de curcan, care este o sursă bogată de proteine.
Această idee de coacere a oului în interiorul unui avocado, sigur te va surprinde și va aduce un aport important de nutrienți. Taie un avocado în jumătate şi scoate sâmburele. Pune un ou în interior şi apoi lasă-le la cuptor pentru 15 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News