Cine nu și-ar dori să se îmbogățească peste noapte? Cu siguranță mulți dintre noi visăm la asta, dar Iancu Guda, expert în managementul riscului de credit și al banilor, a detronat toate miturile și a spus cum poți atinge fericirea și pe plan financiar. Răbdarea este cheia succesului aici.
Educația financiară este un capitol prea puțin dezvoltat în țara noastră, România aflându-se la coada clasamentului în materie de educație și intermediere financiară. Îngrijorătoare sunt statisticile care arată că unul din trei români se expun sărăciei. Astfel, Iancu Guda le sare în ajutor românilor și îi învață cum își pot crește veniturile, într-un mod sănătos.
Invitat în cadrul podcastului „Vorba Lu' Jorge”, Iancu Guda a povestit despre un subiect delicat în rândul oamenilor din țara noastră, despre bani. Expertul în educație financiară e recunoscut că banii pot aduce fericirea, dar contează enorm de unde provin aceștia.
„Banii ne pot ajuta să fim fericiți dacă suntem autentici. Ca să fim autentici trebuie să facem ceea ce facem din pasiune. Ca să avem libertatea de a alege, trebuie să avem independență financiară. Ca să avem independență financiară trebuie să economisim, să investim, ca să nu depindem de veniturile active, să avem și venituri pasive. E atât de simplu. Banii, sunt absolut convins, pot aduce fericirea!”, a explicat Iancu Guda, invitat în cadrul podcastului precizat anterior.
Te-ar putea interesa și: Horoscopul banilor 10 - 16 iunie 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile
Independența financiară este o calitate, am putea-o numi, după care tânjim cu toții și adesea ni se pare un rang greu de atins, dar Iancu Guda ne explică cum putem ajunge acolo dacă economisim și fără să avem niște venituri foarte mari. Tot acesta spune că, cu cât ne asumăm mai multe riscuri, cu atât putem eșua. Astfel, indicat ar fi ca acest proces să îl facem treptat, pentru că da, se pot face bani și așa.
„Nu contează ce salariu ai ca să fii independent financiar. Da, e mai greu să economisești când ai un salariu minim, dar se poate. Tehnic, prima regulă este să economisești un sfert din banii pe care îi ai și a doua regulă este să investești la un randament de 10%. Noi trebuie să avem grijă de bani, când avem bani și de sănătate, când suntem sănătoși. Nu să ne gândim cum facem bani când suntem la faliment.
Eu știu multă lume vor să se îmbogățească peste noapte, dar, dacă vor gândi așa, vor rămâne săraci toată viața. Deci fie realizăm că prosperitatea vine treptat, pas cu pas, fie visăm că ne îmbogățim peste noapte, asta înseamnă că ne luăm riscuri foarte mari. Asta înseamnă cu 1% o să reușească, dar 99% nu.”, a continuat Iancu Guda.
Te-ar putea interesa și: Ce datorii are Fuego. Se îmbracă de la designerul Casei Regale, dar are rate la bancă: „Sunt la fel ca restul oamenilor!”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News